Swedish Institute Yüksek Lisans Burs Programı Başvuruları Başlıyor

Arnavutluk, Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Karadağ, Sırbistan ve Türkiye'den İsveç üniversitelerindeki belirli yüksek lisans programlarına kabul bekleyen adaylar için düzenlenen burs programına 4 Şubat'tan itibaren başvurulabilir.

Swedish Institute, 2019 Güz döneminden itibaren Enstitü tarafından belirlenmiş yüksek lisans programlarından birinde eğitime başlayacak olan Arnavutluk, Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Karadağ, Sırbistan ve Türkiye vatandaşlarına burs imkanı sunuyor.

Batı Balkan ülkelerinin ve Türkiye’nin Avrupa Birliği ile daha yakın ilişkiler kurmalarına yardımcı olmak amacı ile düzenlenen burs programı, Birleşmiş Milletler 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi dahilinde yürütülüyor.

Burs imkanından faydalanmak isteyenlerin, 15 Ocak 2019 tarihine kadar yüksek lisans başvurusunu universityadmissions.se üzerinden tamamlamış olması gerekiyor. 4 Şubat 2019 günü açılacak olan burs başvuruları için istenen evraklar, 14 Şubat 2019’a kadar teslim edilmeli. Batı Balkan ülkelerinden on iki öğrenci, Türkiye’den sekiz öğrenci olmak üzere toplam yirmi öğrenciye verilecek olan burs, Enstitü tarafından doğrudan üniversiteye ödenecek eğitim harcını, aylık 10.000 SEK ihtiyaç bursunu ve 5.000 SEK tutarında seyahat yardımını ve sağlık-kaza sigortalarını kapsıyor.

Bursiyerler ayrıca SI Network for Future Global Leaders (NFGL: Geleceğin Global Liderler Ağı)’na ve SI Alumni Network (Mezunlar Ağı)’na üyelik hakkı kazanarak İsveç’teki profesyonel meslek yaşamlarında çevre edinebilmek için büyük bir avantaj sağlamış olacak. Bursun aile üyelerinin giderlerini ve yüksek lisans başvuru bedelini karşılamadığını hatırlatmakta yarar var.

Katılım koşulları, gereken belgeler, Enstitü tarafından belirlenmiş bölümler ve burs süresi hakkında detaylı bilgi edinmek için Swedish Institute resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın