Suudi Arabistan’ın Kızıl Deniz Kıyısındaki Yeni Yerleşim Yeri AMAALA’nın Havaalanını Foster + Partners Tasarlıyor

Foster + Partners, Suudi Arabistan'ın Kızıl Deniz kıyısındaki yeni, lüks, yerleşim bölgesi AMAALA'nın uluslararası havaalanını tasarlamak üzere seçildi.

Prens Mohammad bin Salman Doğal Koruma Alanı’nda yer alan AMAALA, 4.155 metrekarelik alanı kapsıyor. Yıl boyunca misafir ağırlamak için geliştirilen projede toplam 2.500 oda kapasiteli otel, toplam 800 adet konaklama birimi (villa, apartman dairesi), 200 adet yüksek standarta sahip ticari mekan, spor ve yeme-içme alanları bulunuyor.

Foster + Partners tarafından AMAALA için geliştirilen, terminal ve kontrol kulesinden oluşan tasarım konsepti, çölün ortasında bir serap fikri üzerine kurulu. Ayna efektli dış cepheyle birleştirilen dalgalı geometrik form, binaya yaklaşırken benzersiz bir yansıtıcı estetik sağlıyor.

Havaalanın masterplanı, uluslararası mühendislik firması Egis tarafından tasarlandı. Projenin 2023 yılında tamamlanması ve yılda yaklaşık 1 milyon yolcunun ağırlanması bekleniyor.

AMAALA Hakkında

AMAALA’da – Triple Bay, Kıyı Geliştirme ve Ada – olmak üzere 3 farklı deneyim alanı bulunuyor.
• Triple Bay: Tamamen bütünsel sağlıklı yaşam merkezi,
• Kıyı Geliştirme: Dinamik bir programına ev sahipliği yapan çağdaş sanat alanı, sanat müzesi
• Ada: Heykel koleksiyonun yer aldığı Arap Botanik Bahçesi.

Sürdürülebilirlik, AMAALA projesinin temel taşı ve geliştiricilerin hedefi sıfır karbon ayak izine ulaşmak. Projede, güneş enerjisi çiftliğinin kullanımından, atık yönetimi ve geri dönüşümüne kadar her şeyi kapsayan bir düzineden fazla sürdürülebilirlik kriteri yer alıyor.

AMAALA’daki bütün inşaat aşamalarının 2028 yılında tamamlanması bekleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın