Suudi Arabistan’ın İlk Bağımsız Sineması

Suudi Arabistan’ın ilk bağımsız sinema salonu için açılan yarışmayı Ciddeli Bricklab kazandı.

   “Bir sinema salonun rolünü genişletmek”

Suudi Arabistan Cidde’de açılacak olan 17.000 metrekarelik sanat alanı Hayy: Creative Hub’da yer alacak sinema salonu için açılan yarışmayı Ciddeli tasarım stüdyosu Bricklab kazandı.

Sinema salonun gelecek sene açılması planlanıyor.

Kazanan tasarımda, 200 kişilik bir oditoryumun yanı sıra ek bir gösterim odası, görsel-işitsel kütüphane, arşiv izleme odaları ve eğitim alanı bulunuyor.

2015 yılında Bricklab’ı kuran Abdulrahman Gazzaz ve Turki Gazzaz, 16. Venedik Mimarlık Bienali’nde Suudi Arabistan Pavyonu’nun küratörlüğünü yaptı.

Gelecek yıl kış aylarında Cidde’de açılacak olan Creative Hubb’da sanat ve tasarım galerileri, performans ve komedi kulüpleri, kafeler, kuluçka merkezi ve film yapımcıları için dijital stüdyo, tiyatro, sanatçılar için yer olacak tasarlanmış stüdyolar ve Art Jameel tarafından işletilecek bir sanat merkezi bulunacak. Proje, gölgeli teraslar ve yürüyüş yolları ile çevrili iç avlulara da sahip olacak.

Yarışmada finale kalan diğer ekipler arasında Kuveyt ve Bahreyn merkezli Civil Architecture ve Lübnanlı Karim Nader Studio bulunuyordu.

Etiketler

Bir yanıt yazın