Süs Bitkileri ve Peyzaj Fuarı, kapılarını 28 Eylül’de açıyor

Süs Bitkileri ve Peyzaj Fuarı ilk kez Antalya'da yapılacak. Cam Piramit'te 28 Eylül Çarşamba günü düzenlenecek fuara 8 ayrı ülkeden 18'i yabancı olmak üzere 70 firma katılacak.

Dört bin metrekarelik alanda yapılacak söz konusu fuarın tanıtım toplantısı Süs Bitkileri İhracatçı Birlikleri Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Akdeniz Süs Bitkileri Üreticileri Derneği (ASBÜD) Başkanı Tarık Dede ve fuarı organize eden Agoras’un Genel Müdürü Mehmet Dükkancı’nın katılımıyla ihracatçı birliklerinde yapıldı.

Dükkancı, süs bitkileri ve peyzaj fuarının genelde kesme çiçek olarak algılandığını ifade etti. Bu konudaki yanlış algının giderilmesi gerektiğini belirten Dükkancı, süs bitkileri ve peyzaj fuarının iç ve dış mekan düzenlemesini içerdiğine dikkat çekti. EXPO 2016 nedeniyle peyzaj sektöründe bir hareketlenme olacağını kaydeden Dükkancı, sektöre farklı bir hava getirmesi ve firmaların kendilerini gösterebilmeleri amacıyla bir buçuk yıl önce fuarın startını verdiklerini söyledi.

Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin de bugüne kadar süs bitkileri ve peyzajın, Tarım fuarları içinde küçük stantlarla temsil edildiğini söyledi. Artık sektörün kendi fuarını yapabilecek noktaya geldiğine vurgu yapan Erçin, “Bugüne kadar kesme çiçek öne çıkmıştı. Bu fuar kentimiz için önemli bir hadise. Zira süs bitkilerinde dış mekân bitkileri de var. Yapılacak fuarla birlikte dış mekan ile süs bitkileri ön plana çıkacak ve üretim sağlanacak. Ayrıca 2016 EXPO içinde çok iyi bir hazırlık altyapısı oluşturacak.” diye konuştu. İhracatçı olarak fuara destek verdiklerini ifade eden Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçı Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, fuarın EXPO’ya hazırlık anlamında öneminin yanında, 1 milyar dolarlık süs bitkisi ihracatı hedefi içinde büyük anlamı olduğuna işaret etti.

Etiketler

Bir yanıt yazın