Surman Weston’ın Tasarladığı Londra’daki Üç Bahçeli Aile Evi

Surman Weston’ın Tasarladığı Londra’daki Üç Bahçeli Aile Evi

Surman Weston'ın Londra'nın güneydoğusunda inşa ettiği bir proje olan Peckham House, cephesindeki tuğla işçiliği ile göz dolduruyor.

Fotoğraflar: Jim Stephenson

Peckham House, Surman Weston’ın yöneticileri Tom Surman ve Percy Weston için tasarlanmış ve onlar tarafından inşa edilmiş. Ev şu anda Weston ve ailesi tarafından kullanılıyor.

Kendi kendini inşa etme projesinin doğası, ikilinin bir müşteri talebi ile yönlendirilmediği ve bunun yerine büyük ölçüde parametrelerden arınmış oldukları anlamına geliyor. Bu durum da kendi parametrelerini belirlemelerini gerektirmiş.

Surman Weston, bu konuda tasarım yapmanın özgürleştirici ancak zorlayıcı olduğunu ve kendilerini özel bir şey yapma baskısı ile baş başa bıraktığını söylüyor.

Peckham House’un formu, otoparka bir gönderme olarak tasarlanmış monolitik bir küp şeklinde. Bununla birlikte, yapının bitişiğindeki Viktorya dönemi sıra evleri üzerindeki görsel etkisini azaltmak için mimarlık ofisi, tuğlaların birbirinden aralıklı örüldüğü bir tuğla işçiliğini tercih etmiş.

Fotoğraf: Percy Weston

Peckham House, üst katta üç yatak odası ve bir banyo ile birlikte açık plan bir oturma, mutfak ve yemek alanından oluşuyor.

Ofis ayrıca, biri ön, biri arka ve diğeri de çatıda olmak üzere üç bahçenin evi olabildiğince yeşil ve biyolojik çeşitliliğe sahip hale getirmeye yardımcı olduğunu söylüyor.

Çatı bahçesi gözlerden ırak, bir kahve içmek ya da yemek yemek gibi her şey için kullanılmak üzere tasarlanan sürgülü bir mantar kapıyla erişilen bir sera içeriyor.

Peckham House’un mühendislik stüdyosu Structure Workshop ile birlikte geliştirilen strüktürel yapısı, ağırlıklı olarak ahşap ve geri dönüştürülmüş agregadan yapılan bir tür blok yapı olan Lignacite’den oluşuyor.

Tasarımcılar, bu kombinasyonun öncelikle pragmatik bir seçim olduğunu ve kendilerinin rahatça çalışabilecekleri denenmiş ve test edilmiş bir yöntem olduğunu söylüyorlar. Bu aynı zamanda, blok yapının termal kütlesini kullanırken yapının karbon miktarını azaltma çabasıymış.

Yapının iç mekan tasarım stratejisi zengin bir malzeme, doku ve renk kumaşı yaratmaya odaklanıyor.

Surman Weston bunun en iyi, blok duvarların kireç sıva ve ahşap kirişlerle yan yana getirildiği ana yaşam alanında görüldüğünü söylüyor. Burada döşeme de, üstteki ahşap yapının kesilmiş artıklarından kurtarılan kütük ahşap bloklardan yapılmış.

Ev, mekanik havalandırma ısı geri kazanım (MVHR) sistemi, fotovoltaik paneller ve yerinde enerji üretimi için hava kaynaklı bir ısı pompasına sahip.

Etiketler

Bir yanıt yazın