Suriye Sınırı Duvarlarla Kapatılıyor

Kilis’in Elbeyli İlçesi’nde IŞİD’in geçtiğimiz aylarda 2 Türk askerini şehit edip, 1 askeri kaçırdığı sınır hattı, modüler beton duvarlarla kapatılıyor.

Yerleştirilmesine başlanan ve üzerine konulacak tel örgüyle 4 metre yüksekliğine ulaşacak duvar ile Carablus-Azez arasında IŞİD denetimindeki 82 kilometrelik sınır kapatılacak.

Gaziantep’in Karkamış ile Kilis’in Elbeyli ilçesi karşısındaki IŞİD denetimindeki Suriye’nin Carablus ile Azez ilçeleri arasındaki yaklaşık 100 kilometrelik sınır hattında güvenlik önlemleri artırılıyor. Daha önce hendeklerin kazıldığı, kule ve kulübelerin güçlendirildiği, aydınlatma direklerinin yerleştirildiği, takviye zırhlı araç ve birliklerin konuşlandırıldığı sınır hattına, bu kez modüler beton bloklar yerleştiriliyor.

Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi projesi kapsamında bir süre önce başlanan çalışmalar ile kritik olarak öncelik verilen bölgelere duvarların yerleştirilmesine başlandı. Kamuoyunda Mare Hattı olarak da bilinen bölgede ilk modüler beton bloklar ise geçen Temmuz ayında Astsubay Mehmet Yalçın Nane’nin şehit edildiği Kilis’in Elbeyli İlçesi’nin Aşağı Beylerbeyi Köyü’ne yerleştirildi. Buradan başlatılan duvar yerleştirme işleminin geçen Eylül ayında yine IŞİD militanlarının 1 Eylül ayında er Yusuf Beylem’i şehit ettiği Ekinci Köyü’ne kadar devam edecek.

82 KİLOMETRE SINIR DUVARLA KAPATILACAK

Birçok noktada zemin düzenleme çalışmalarının sürdüğü Suriye sınırının 82 kilometresi duvarlarla kapatılacak. Kilis’te yerleştirilmesine başlanan duvarların IŞİD’in denetimindeki bölgenin 40 kilometresini, Gaziantep’te ise IŞİD kontrolündeki Carablus’a komşu Karkamış ile Oğuzeli ilçeleri arasındaki 42 kilometrelik hattı kapatacak olan duvarın önümüzdeki mayıs ayında tamamlanacağı belirtildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın