Kumlu Tepenin Üzerinde Sörf Kulübü

Mona Vale'nin Sidney’deki Surf Life Saving Club Projesi, doğayı ve toplumu bir araya getiriyor.

Sidney’in kuzey plajlarında kum tepelerinden dışarı bakan üç alçak, ahşap ve cam pavyon yer alıyor. Bu, Warren ve Mahoney (W+M) tarafından tasarlanan Mona Vale’nin yeni Surf Life Saving Club (SLSC) projesi. New South Wales (NSW) Hükümeti, Kuzey Plajları Konseyi ve SLSC’nin ortak finansmanı sayesinde kusursuz minimalist mimari tarzında oluşturulan proje, bu çarpıcı güzellikteki bölgede plaj, spor, topluluk ve çevredeki yaşamı kutlamayı amaçlıyor.

Sidney’in Kuzey Plajları, fiziksel çevresine derinden bağlı, farklı bir yerel kimliğe sahip bir alan. İşlevsellik, gelişmiş bir deneyim sunmak için tasarımın kalbinde yer alıyor.

Yeni tesis, topluluğu, parkı ve plajı bir araya getirerek, önemli bir güvenlik ve toplum hizmetini desteklemeye devam ederken, aynı zamanda daha kapsayıcı bir şekilde insanı önceleyen özelliği de taşıyarak, toplumun her yerinden yeni insanları dünyaya kabul etmenin önündeki engelleri ortadan kaldırıyor.

Nihai tasarımlarına ulaşmak için mimarlar, yerel topluluklarla kapsamlı istişarelerde bulunmuş ve özellikle erişilebilirlik, nesiller arası destek ve göçmen nüfusu söz konusu olduğunda ihtiyaçlarını belirlemişler.

Bu zarif tasarım, geniş bir depolama alanı, bir spor salonu ve üyeler için soyunma tesisleri, bir aile soyunma odası, bir erişilebilir tuvalet, bir engelli yetişkin soyunma odası, bir kafe, restoran, etkinlik odası ve bar içeriyor.


Ziyaretçilerin kumlu plajın ve mavi denizin varlığını her fırsatta hissedebilmeleri için binanın fiziksel olarak da – hem büyük pencerelerden hem de çeşitli dış teraslar ve oturma yerlerinden – açık olmasını sağlamak da aynı derecede önemli olmuş.

Etiketler

Bir cevap yazın