Sürdürülebilirlik ve İspanyol Mimarisi ile Harmanlanmış Bir Perakende Deneyimi

Plantea Estudio tarafından Madrid’de tasarlanan Veja mağazası, spor ayakkabı markasının sürdürülebilir misyonunu kapsıyor ve klasik Madrid mimarisini yeniden düşünerek çağdaş ve geleneksel olanı bir araya getiriyor.

Veja’nın Madrid’de açtığı son mağaza, sürdürülebilir uygulamalardan ilham alan modern bir mekân. Dışarıdan bakıldığında, geleneksel İspanyol mimarisiyle dolu bulmayı bekleyebileceğiniz geleneksel bir görünüme sahip olan mağazanın içinde, çağdaş ve geleneksel tarzlar bir araya geliyor. Binanın iskeleti çıplak duvarlar ve kirişlerle bozulmadan korunmuş, ancak minimalist bir estetik ve temiz çizgilerin kullanımı mekanın modernliğini oluşturuyor.

Teşhir mobilyaları arasında süssüz katlanmış çelik teşhir rafları ve eski bir ahşap kalıbından oluşturulmuş beton bir satış yapısı yer alıyor. El değmemiş gibi görünen çıplak tuğla duvar binanın iskeletini oluşturuyor. Dört metre genişliğinde ve dört metre yüksekliğinde olan bu duvar, mekânı çevreliyor. Bölme duvarları, Veja ayakkabılarının standart rengini yansıtırken geleneksel İspanyol tarzını da çağrıştıran alçı ile boyanmış.

Plantea Estudio ve Veja’nın sürdürülebilirliğe olan bağlılığı, ayakkabılar için bir tamir barı, vintage fonksiyonel mobilyalar ve yenilenebilir enerji ile çalışan mağaza boyunca varlığını sürdürüyor. Tasarımcılar, ahşap ve örgülü kamıştan üretilmiş Joaquim Belsa Aldea sandalyeler, yeniden tasarlanmış tabureler ve Brezilyalı sanatçı Kleber Matheus’un neon sanatı gibi modern ve vintage mobilyaların bir karışımını bir araya getirdi.

Mekan, büyük pencereleri, tuğlaları ve alçı duvarlarıyla geleneksel bir İspanyol avlusunu yansıtıyor. Bu unsurlar birlikte çalışarak davetkâr bir alan yaratıyor ve mevcut endüstriyel atmosferin niteliklerini güçlendiriyor.

Bu proje, perakende tasarımına değer odaklı bir yaklaşım sergilemekte. Veja’nın sürdürülebilirlik anlayışı, çağdaş dokunuşlarla binanın tarihine saygı göstererek mağaza boyunca akıyor.

Sürdürülebilirlik genellikle geleneksel uygulamaları alıp modern dünya için güncellemeyi içeriyor. Plantea Estudio bunu, binanın temel özünü korurken, inşaatın CO2 çıktısını artıracak daha az yeni malzeme kullanarak gerçekleştirmiş. Sürdürülebilirlik taahhüdü sayesinde minimalizm ve geleneksellik bir araya getirilerek mekanın geçmişleri arasında bir diyalog yaratılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın