Sürdürülebilirliğin Öncüsü Bir Üretim Merkezi: SOPREMA Fabrikası

SOPREMA'nın Woodstock, Ontario'daki yeni tesisi, çevreye duyarlı üretim için yeni bir sayfa açıyor.

Lemay tarafından tasarlanan bu tesisler, çalışan sağlığı ve refahına odaklanmanın yanı sıra verimli karbon ve maliyet tasarrufunda yeşil bina liderliği ile yeni standartlar belirlemeye yardımcı oluyor.

SOPREMA’nın Woodstock fabrikası, tesislerin yeteneklerini önümüzdeki 60 yıllık operasyona göre ölçen derinlemesine bir yaşam döngüsü değerlendirmesinin ardından, Kanada Yeşil Bina Konseyi’nin uluslararası alanda tanınan bir sürdürülebilirlik mükemmelliği sembolü olan LEED V4 sertifikası ile küresel bir yeşil bina standardına ulaştı.

Tesisin çevreye etkisini azaltmak için çok sayıda çaba sarf edilmiş. İnşaat atıklarının %80’i geri dönüşüme gidecek şekilde yerel ve geri dönüştürülmüş malzemeler tercih edilirken, Woodstock’taki fabrikada %40 daha az su kullanılıyor ve bu Kanada yollarından 153 aracın kaldırılmasına eşdeğer olan yaklaşık 505 ton CO2 emisyonunu önlüyor.

Sonuç olarak, tesisin karbon ayak izi, karşılaştırılabilir bir yapıya göre %12 daha düşük ve bu da genel çevresel etkinin %11 daha az olmasına neden oluyor.

Çarpıcı Bir Tasarımla Çevresel Faydalar

Su yalıtım malzemeleri ve dolgu macunu üretimine yönelik inşa edilen bu son teknoloji tesisler, bir yapının endüstriyel kabiliyetinin nasıl çevreyle çelişmesi veya çarpıcı bir tasarıma sahip olması gerekmediğini gösteriyor. SOPREMA ile birlikte çalışan Lemay, yenilikçi bir dönüm noktası projesiyle hem çevreye hem de müşterilerinin ve çalışanlarının konforuna ve refahına önem veren mekanlar aracılığıyla şirketin kimliğine ve kültürüne şekil veriyor.

10.015 metrekarelik alanın tamamında çalışanlar ve ziyaretçiler için kullanıcı dostu manzaralar ve dinlenme alanları bulunuyor. İç mekanlarda kullanıcılar ortak alanlardan; doğal ışığın bolca yayılması ve doğal manzaralar için tavandan zemine kadar pencerelere sahip açık çelik ofis alanlarından yararlanıyor. Dışarıda; dikilmiş ağaçlar, yağmur suyu yönetimi için göletler, yeşil bir iç avlu, teras ve bahçe bileşenlerine sahip hibrit bir yansıtıcı yeşil çatı içeren bol yeşil alan sayesinde yerel biyoçeşitlilik destekleniyor.

Lemay Sürdürülebilirlik Uygulama Lideri Loïc Angot “Bu tesis, Kanada’da prestijli LEED v4 sertifikasını almış birkaç endüstriyel projeden yalnızca biri değil, aynı zamanda konforlu, sürdürülebilir ve ilham verici endüstriyel çalışma ortamları yaratmanın mümkün olduğunu gösteriyor” diyor. “Müşteri için olduğu kadar tesis kullanıcıları ve toplum için de olumlu etkiler yaratmak amacıyla Lemay’ın Net Positive yaklaşımını somutlaştıran bu proje, sunduğu ortamın kalitesiyle Woodstock endüstri parkının imajını değiştiriyor.”

Bu kapsamlı diyalogda katılımcılar, binanın sadece üretim tesislerinin inşasında yeni olanaklar sergilemekle kalmayıp, aynı zamanda SOPREMA’nın sürdürülebilir kalkınma stratejisi için nasıl bir araç olarak hareket ettiğini, çalışanların sağlık ve güvenliğinin yanı sıra gelecek üzerinde derin olumlu etkiler yaratırken çevreye de nasıl fayda sağladığını tartışıyorlar.

Etiketler

Bir yanıt yazın