Süpürgelerin Arkasında Sessiz Bir Mekan

Bina, kakao liflerinin arkasına gizlenerek kendini dışarıya tamamen kapıyor.

2hd mimarlık atölyesi, tüylü bir mikro-ofis tasarladı. Kullanıcılarını gündelik hayattan uzaklaştırarak sakin ve sessiz başka bir dünyaya götüren bir yer yarattı. “Mission Control” ismini verdikleri yeni projeleri mevcut ofislerinin sadece birkaç metre uzağında yer alıyor. Tamamen içe dönük ve dışarıya kapalı olarak geliştirilen proje fiziksel bağlamından koparılarak ihtiyaçlara cevap veriyor.

Dışarıdan bakıldığında herhangi bir kapı veya pencere görünmüyor. Cephesi doğal kakao lifleri ile tamamen kaplı olan yapının ayrıntıları da bu malzeme ile gizleniyor. Doğal kakao liflerinden oluşan süpürge başlıkları cephede birbirine kenetleniyor ve yapı görsel açıdan tek bir nesne olarak algılanıyor.

Polikarbonat yüzeye sahip kırma çatıdan kaynaklanan hacimsel farklılık sadece içeriden hissedilebiliyor. Dışarıdan okunabilecek bütün detaylar yine cephedeki süpürge kıllarının arasına gizleniyor.

“Mission Control” projesi, sessiz ve sakin bir dinlenme alanı arayan kullanıcısına her şeyden izole edilmiş tam bir konsantrasyon mekanı sunuyor. İç duvarlar ve tavanlar bembeyaz kontraplaklar ile kaplanmış olup doğal bir duygu ortamı oluşturuyor. Isı yalıtımlı ve nefes alabilen duvarlar sağlıklı bir iç mekan yaratıyor. Gün ışığı ve havalandırma tek bir gizli tavan penceresi ile sağlanıyor.

Proje, ofise yakınlığı bakımından günlük koşuşturmacaları en aza indiriyor. Ofisten çıkıp da bu sessiz ortama girmek isteyen kişi kısa sürede sakinleşme sürecine başlamış ve izole mekânına yaklaşmış oluyor.

Etiketler

Bir cevap yazın