Suncheon Sanat Merkezi “Saklı Revak” Fikrinden Doğdu

Suncheon Belediyesi tarafından açılan yarışmanın konusu tarihi kent merkezinin bir sanat meydanı ve merkezi ile yeniden canlandırılmasıydı.

Hindistan merkezli bir ofis olan Studio MADe, “Saklı Revak” (The Hidden Cloister) önerisiyle Suncheon Sanat Platformu Yarışması’nı kazandı. Suncheon Belediyesi tarafından açılan yarışmanın konusu tarihi kent merkezinin bir sanat meydanı ve merkezi ile yeniden canlandırılmasıydı.

Stodio MADe “Saklı Revak” aracılığıyla yüksek yoğunluklu bir alanın ortasında gökyüzüne açılan bir dörtgen oluşturarak psikolojik bir boşluk yaratmayı amaçlıyor. Proje önerisi, nehir kenarı ile kamusal alanı birbirine bağlayarak tarihi kent merkezinde yeni bir bağlantı yaratıyor.

Programında park da içeren tasarım, yoğun olarak yapılaşmış bir çevrede, yeşil bir ada ve gürültü bariyeri yaratarak Suncheon kentinin “Eko-kent” hedefini de teşvik edecek.

Tasarımdaki dörtgenin etrafını gölge ve ışık arasındaki geçiş mekânı olarak nitelenen bir revak sarıyor. Ziyaretçiler buradan boşluğun çeperlerinde ve yerin altında bulunan odalara erişebiliyor ve içerisinde dolaşabiliyor. Odalar aynı zamanda talep doğrultusunda büyüyebiliyor.

Tasarımcılar öneriye dair “Tasarım bütünsel olarak Kore mimarisini anımsatmasının yanı sıra tarihi kent merkezinin kalbini çağdaş bir yorumla açıyor.” notunu düşüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın