Sümer böyle dönüştü

Anahtar teslimi Başbakan Erdoğan tarafından yapılacak.

Zeytinburnu Sümer Mahallesi’nde, deprem odaklı kentsel dönüşümün ilk etabı tamamlandı. 455 daire ve 19 işyerinin anahtar teslimi, 23 Şubat Cumartesi günü Başbakan Erdoğan tarafından yapılacak.

Türkiye’de depremreferanslı kentsel dönüşümde ilk uygulama İstanbul Zeytinburnu SümerMahallesi’nde tamamlandı. “Sümer Projesi” kapsamında inşa edilen 455 daire ile 19 işyerinin anahtar teslimi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından önümüzdeki cumartesi günü yapılacak. Uzun bir yolculuğumutlu sonla bitirdiklerini anlatan Zeytinburnu Belediye BaşkanıMurat Aydın, “Tümsiyasi riskleri göze alarakMarmara depreminin ardından Zeytinburnu’nu pilot bölge ilan ettik. O dönemde birçok belediye, ilçelerinin depremle anılmasını istemedikleri için pilot bölge olmaktan kaçtı” dedi.

2’NCİ ETAP DA GELİYOR

Zeytinburnu’ndaki pilot bölge çalışmaları sonunda yaklaşık 2 bin 500 binanın olası büyük bir depremde yıkılacağının tespit edildiğini ifade eden Başkan Aydın, şunları söyledi: “Risk oranı SümerMahallesi’nde daha yüksekti. Bu nedenle ilk çalışmayı İBB’nin de desteğiyle burada başlattık. KİPTAŞ Genel Müdürü ile birlikte 250 aileyle toplantılar düzenleyerek projeyi anlattık. Tümgörüşmeleri görüntülü olarak kayıt altına aldık. Eğer salt çoğunluk ‘Hayır’ deseydi projeye başlamayacaktık. Ayrıca 1999’dan bu yana Zeytinburnu’nda 1500 bina yıkılıp yeniden inşa edildi.” Aydın, hak sahiplerinin yeni dairelerine taşınmalarının ardından boşaltılacak 500 yapının yıkılarak kentsel dönüşümün 2’nci etabının başlayacağını da belirtti.

Etiketler

Bir yanıt yazın