Süleymaniye’de Kentsel Yenileme Çalışmaları Durdu

İstanbul’un Fatih ilçesindeki Süleymaniye’de yıkılmaya yüz tutmuş tarihî evlerin aslına uygun olarak restore edilmesini içeren kentsel yenileme çalışmaları durduruldu.

Zaman’a konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, birçok mülk sahibinin, ederinin birkaç katı bedel talep etmesi sebebiyle çalışmanın durduğunu söyledi. Süleymaniyelilere mülklerini ihya etmek için ilgili birimlere başvurmaları çağrısında bulunan Topbaş, “Mülk sahipleri gelip ‘hazırız’ deseler, makul şartlarda destek veririz. Süleymaniye de birkaç yılda toparlanır.” dedi.

Kadir Topbaş’ın yaptığı açıklamaya göre proje çerçevesinde belediye iştiraklerinden KİPTAŞ, semtte iki yüzün üzerinde mülk edindi. Yine burayla ilgili bazı yatırımcılarla görüşmeler yaptıklarını anlatan Topbaş, meseleyi kimseyi mağdur etmeden, her mülkün makul karşılığını vererek çözmek istediklerinin altını çizdi. Birçok mülk sahibinin ederinin birkaç katı bedel talep etmesi nedeniyle işin durduğunu ve şu an için beklediğini söyledi. Süleymaniyelilere kendi mülklerini ihya etmek için belediyenin ve valiliğin ilgili birimlerine başvurmaları çağrısında da bulunan Topbaş, “Tescilli yapıysa zaten valiliğimizdeki fondan yüzde 60’a kadar yardım alabiliyorlar. Bu maliyet için ciddi bir yardım bu. Değilse biz proje yardımı da yaparız. Bu şekilde herkes kazançlı çıkar. Mülk sahibi arkadaşlarımız hemen yarın gelip biz bu işe hazırız deseler, makul şartlarda biz desteğimizi veririz ve birkaç yıl içinde Süleymaniye toparlanır.” şeklinde konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın