Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Bölümü Sergisi

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) bünyesinde geçtiğimiz dönem kurulan Mimarlık Kulübü, ilk etkinliğini düzenledi.

Etkinlik kapsamında Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik – Mimarlık Fakültesi’nde, mimarlık bölümünde okuyan öğrencilerin proje ve tasarımlarının yer aldığı bir sergi açıldı.

Kulübün Akademik Danışmanı Arş. Gör. Feyza Sezgin yaptığı açıklamada, üniversite içerisinde mimari etkinliklerin artırmayı amaçladıklarını belirterek bundan sonraki etkinliği tasarımla ilgilenen tüm bölümlerle birlikte yürütmek istediklerini söyledi. Kulüp başkanlığını yürüten Fatih Büyükbakkal ise, bu tarz etkinliklerle tüm Isparta halkına ve SDÜ öğrencilerine mimarlıktaki günlük yaşantı ile sanat arasındaki köprüyü göstermek istediklerini belirtti.

Hayatarının tüm evrelerinde insanların tasarımla iç içe yaşadıklarına dikkat çeken Kulüp üyeleri de mimarinin sadece yapı tasarımına yönelik bir meslek olmadığını, mimarlığın asıl amacının hayata şekil katan sanat eserleri ortaya çıkarmak olduğunu belirttiler.Akademisyenlerin, serbest mimarların ve Sdü’lü öğrencilerin yoğun ilgi gösterdikleri serginin, önümüzdeki günlerde Mimarlar Odası Burdur Temsilciliği bünyesindeki bir organizasyonla tekrar sergilenmesi planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın