Suha Arın’ın Mimar Sinan’ın Anıları Belgeseli Restore Edildi

1989 yapımı Mimar Sinan’ın Anıları, restore edilen görüntüleri ile Suha Arın Belgeselleri kanalında yayınlandı.

Proje Hakkında

“Uluslararası Mimar Sinan Yılı olarak kutlanan 1989 yılı için, Suha Arın’ın yönetiminde üç yıllık bir çalışma ile büyük mimarı konu olan üç ayrı belgesel film ve bir de kitap yayını hazırlanır. Bu eserlerin tümünde, MTV Film Televizyon bünyesinde bu amaçla kurulan Mimar Sinan Araştırma Merkezi’nin ürettiği verilerden yararlanılır.

Projenin en büyük yapımı olan altı bölümlük “Dünya Durdukça” belgeselinin yanı sıra, Mimar Sinan’ın anılarını içeren “Tezkiret-ül Bünyan” adlı kitap günümüz Türkçesi’ne çevrilir ve bu kitabı konu alan “Mimar Sinan’ın Anıları” adlı bir de belgesel film yapılır.

Suha Arın bu belgeselinde, bilinen bir kaç yazma kopyası olan Tezkiret-ül Bünyan’ın Süleymaniye Kütüphanesi’nde bulunan ve en eski olduğu kanıtlanan orijinal nüshasını tanıtmayı ve bu anılardan yola çıkarak “Bir insan olarak Sinan kimdi?” sorusuna yanıt bulmayı amaçlıyor.

Yönetmenliğini Suha Arın’ın, görüntü yönetmenliğini İlhan Arakon’un, sunuculuğunu Aytaç Yürükaslan’ın üstlendiği Mimar Sinan’ın Anıları belgeselinin özgün müziği ise Nadir Göktürk’e ait.”

Yönetmen: Suha Arın,
Görüntü Yönetmeni: İlhan Arakon,
Kamera: Turhan Yavuz,
Kurgu: Cahit Seymen,
Yapım Yönetmeni: M. Adil Yalçın,
Sunan: Aytaç Yürükaslan,
Müzik: Nadir Göktürk.
Yapım: MTV Film Televizyon,
Yapım Yılı: 1989

Etiketler

Bir yanıt yazın