Suçlu varsa ben dahil cezasını çekmeli

Samsun'da 10 kurban verilen sel felaketi bölgesine giden bakanlar durum değerlendirmesi yaptı. En çok can kaybının verildiği TOKİ Konutları'ndan sorumlu tutulan Bakan Bayraktar, "Suçluysam cezamı çekerim" dedi.

Samsun’da 10 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin yaşandığı bölgeye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç incelemelerde bulundu.

Daha sonra gazeticilere açıklamalarda bulunan Bakanlar Eroğlu, Bayraktar ve Kılıç, faciada ölenler için başsağlığı diledi.

Bakanlar, sel felaketini “500 yılın en büyük afeti” olarak nitelendirirken, 367’sinin konut, 333’ünün de işyeri olmak üzere toplam 845 mahalin hasar gördüğünü açıkladı.

Doğal bir afet yaşandığını belirten Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, felaketten dersler alınabileceğini söyledi.

Konunun siyasete malzeme olmamasını isteyen Kılıç, “Doğal afeti siyasi istismar malzemesi yapmak vicdanlarda yara açar” dedi.

‘SON 500 YILIN EN BÜYÜK YAĞIŞI’

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da sel felaketine yol açan yağışın son 500 yılın en yoğun yağışı olduğunu dile getirdi.

Yapılan sel kapanının daha büyük bir faciayı önlediğini savunan Bakan Eroğlu, “Afet durumundakinin iki katı debi geldi. Kapan engellemeseydi burada daha büyük bir afet olabilirdi” diye konuştu.

BAYRAKTAR: SUÇLU CEZASINI ÇEKMELİ

En çok can kaybının yaşandığı konutları yapan TOKİ’nin eski Genel Müdürü olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise kendisine yöneltilen eleştirileri yanıtladı.

Üzüntülerinin sonsuz olduğunu ifade eden Bayraktar, “Ölenlerin yakınları kadar biz üzüntülüyüz. Devlet olarak, hükümet olarak herkesten daha çok üzüntülüyüz” diye konuştu.

Bakan Bayraktar, TOKİ Konutları’nın dereden yeterli uzaklığa yapıldığını ancak araştırma yapılacağını söyledi.

Felaketle ilgili olarak gerekenin yapılacağını ifade eden Erdoğan Bayraktar, “Suçlu varsa ben de dahil cezasını çekmelidir” dedi.

Bayraktar, “Kaçak yapılaşma ve gecekondulaşma ortadan kaldırılmalıdır. TOKİ’nin imar ve inşaat yönünden bir yanlışı yoktur. TOKİ konutlarında hasar yok, su baskını vardır” dedi.

TOKİ Konutları’nın emniyet mesafesinde yapıldığını dile getiren Bayraktar, kaybedilen bir vatandaşın dereden 200 metre içeride olduğunu belirtti.

Etiketler

Bir yanıt yazın