Şu Çılgın Mimarlar!

Rezan Has Müzesi’nde bugünlerde ilginç bir sergi var. İngiliz Kraliyet Mimarlar Enstitüsü’nce ödül verilen 98 proje, geleceğin mimarisinin ipuçlarını veriyor.

Modern kent yaşamında mimari doku sanayi devriminden bu yana çok yol kat etti. Günümüzde ise mimari yapılar ve çevre düzenlemesi, günlük yaşama giderek daha çok müdahil olmaya başladı. Bir yapının inşası ya da yıkımı, yeri, konumu o şehirde yaşayanları direkt olarak ilgilendirir hale geldi. Bugün durum böyle peki geleceğin mimarisi nasıl olacak? Evler, köprüler nasıl şekillenecek?

Bu soruların yanıtını çıplak gözle görmek isteyenler bugünlerde Rezan Has Müzesi’nde devam etmekte olan bir sergiyi ziyaret edbilirler. Zira, İngiliz Kraliyet Mimarlar Enstitüsü tarafından Başkanlık Madalyası’na layık görülen 98 proje ve bu projelerle ilgili film çalışmaları Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü ve Rezan Has Müzesi evsahipliğinde sergileniyor. Enstitü Başkanlık Madalyası, mimarlık eğitimi alan öğrencilere, mimarlık eğitiminde mükemmelliği desteklemek, yeteneklerini ödüllendirmek ve dünya çapında mimarlık tartışmalarını teşvik etmek amacı ile 1836’dan bu yana her yıl veriliyor. Seçilen projeler Londra, Belfast, Bournemouth, Canterbury, Edinburgh, Glasgow, Leicester, Liverpool, Newcastle ve Plymouth’da sergilenmelerinin ardından Avustralya, İrlanda, Romanya, Singapur, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi ülkelerde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Başkanlık Madalyaları halen mimarlık eğitiminde dünyada öğrencilere verilen en prestijli ödül olarak kabul edilmekte. Sergi 31 Ağustos tarihine kadar Rezan Has Müzesi’nde görülebilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın