Studio Velocity, Japonya’da Çatısı Kullanıma Elverişli Ofis Yapısı Tasarladı

Studio Velocity, Japonya'nın Aichi eyaletindeki Okazaki şehrinde bulunan ofisini büyük, kavisli, oturmaya elverişli bir çatıyla kapattı.

Ahşap bir konstrüksiyondan oluşan iki katlı yapı; üst katta, çatı katına açılan küçük ortak bir mutfak ve yemek alanı ile zemin katta küçük teraslarla vurgulanan çalışma alanlarından oluşuyor.

Burada bir dizi açıklık, zemin kattaki ağaçların daha da büyümesine ve tüm binaya girmesine olanak sağlıyor.

Studio Velocity, iki katlı ahşap ofis binasını zemin katı açık plan iç mekan olacak şekilde inşa ederken, çoğunlukla etrafı binalarla çevrili olduğu için gizliliğini koruyor.

Bölgedeki konut yapıları arasında yüzer gibi görünen çatının kavisli yapısı, altındaki kat için değişen yüksekliklerde bir tavan sağlıyor. Zemin kattan uzanarak çatıdaki açıklıklardan çıkan ağaçlar ise bir park atmosferi oluşturuyor.

Japon mimarlık stüdyosu çatıyı tasarlarken, yerçekimi ve germe etkisi kullanarak düz bir malzeme ve çok ince bir kesit ile yeni bir kavisli yüzey yaratmaya çalıştı.

Bu kapsamda çatı, varsayılan maksimum yükün önceden çekildiği ve yerine sabitlendiği ön gerilimli bir strüktüre sahip.

Etiketler

Bir cevap yazın