Studio Other Spaces’ten Kaliforniya’daki Bir Şaraphane için Renkli Cam Pavyon

Studio Other Spaces’ten Kaliforniya’daki Bir Şaraphane için Renkli Cam Pavyon

Sanatçı Olafur Eliasson ve mimar Sebastian Behmann'ın firması Studio Other Spaces, Kaliforniya'nın Sonoma Vadisi’ndeki The Donum Estate şaraphanesi için 832 renkli cam panelden yapılmış konik bir pavyon olan Vertical Panorama Pavilion'u tasarladı.

Pavyon 24 farklı renkte 832 lamine cam panelden ve çeşitli şeffaflıklardan oluşan konik bir forma sahip. Yukarıya doğru eş merkezli olarak yükselen kanopi on iki sütundan oluşan paslanmaz bir strüktürle taşınıyor.

14,5 metre çapındaki dairesel planlı cam kanopi gökyüzünün kuzey manzarasını çerçeveleyen en yüksek noktasında yuvarlak bir açıklığa doğru inceliyor.

Studio Other Spaces’in turuncu, mavi, pembe ve kırmızı tonlarında kare cam panellerle kaplanan paslanmaz çelik yapıyı seçmesinin nedeni, tasarımın pavyonu Sonoma Vadi manzarasına bağlayacağını düşünmeleri olmuş.

Stüdyo tasarım önerileri için, “Dairesel takvimlerin geçmişinden esinlenen konik gölgelik, kuzeye dönük bir oculus üzerinde ortalanmış ve arazideki dört meteorolojik parametrenin – güneş ışığı, rüzgar yoğunluğu, sıcaklık ve nem – yıllık ortalamalarını gösteren 832 renkli lamine cam panel ile örtülmüş,” dedi.

Zemine oyulan dolambaçlı yollar ziyaretçileri pavyona yönlendiren tuğla duvarlarla çevrili.

Renkli kanopinin altındaki, dikey ve kademeli bir şekilde biçimlenen tuğla duvardan oluşan kıvrımlı kabinler oturma alanlarına dönüştürülmüş.

Eliasson ve Behmann, “Belirli tasarım öğeleri, pavyonun arazideki konumu boyunca dikey bir dilimden alınan bileşenlerin soyutlanmış halleridir. Pavyon, çevredeki toprağı, bitki örtüsünü, rüzgarı, güneşi, atmosferi ve yağmuru haritalandırıyor ve bunları şarabın imzasına yansıtan renkli kanopiye dahil ediyor.”

 

Etiketler

Bir yanıt yazın