Strazburg’da Dinamik Formlu Konut

Strazburg'un Danube ekolojik bölgesindeki Nouveau Logis de l’Est'te tamamlanan konut projesi, Rhone-Rhine Kanalı kıyılarının yeniden kente kazandırılması için hayata geçirilen projelerden biri.

Nouveau Logis de l’Est için Petitididierprioux Architects tarafından tasarlanan ve 31 dairenin yer aldığı bu proje, bir yaya köprüsü ile birbirine bağlanan iki bölümden oluşuyor. Tasarım sürecinde, Strazburg’un yerel mimari dokusu, eski rıhtımın ve antrepoların ambiyansı yeniden yorumlanmış.

Sokak cephesinin katlanmış ve dinamik formu, yapılı çevresinin eklektik karmaşıklığından doğarak tasarımıyla bölgede farklılık yaratıyor.

4 farklı cepheye sahip yapı, caddeye bakan 8 katlı ve meydana bakan 4 katlı iki hacimden oluşuyor. 2. hacim, yeşil terası olan erişilebilir bir çatıya sahip. Cephede yaratılan kırılma, yapının girişini vurguluyor. İki hacim arasındaki yaya köprüleri merkezi bir sirkülasyon alanı oluşturuyor.

Binanın giriş katı ve yarı açık bisiklet parkından meydana erişim sağlanıyor. Caddenin kalabalığı, giriş katında oluşturulan ticari alanlara avantaj sağlıyor.

Hacimlerin çeşitliliği, birçok konut tipolojisini yansıtıyor. Caddeye bakan daireler, orta büyüklükteki aileler için geniş dış alanlara sahip bir yapıda iken, katlanan cephe farklı açılardan manzaralara olanak sağlıyor. Binanın diğer tarafı ise kanal manzarasına bakan iki katlı dairelerden oluşuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın