Stilt Studios’tan Bali’de Prefabrik Ağaç Ev Konaklama Birimleri

Stilt Studios, Bali’nin yemyeşil pirinç tarlalarına bakan prefabrik ağaç ev konaklama birimlerini tanıtıyor. Treehouse Studio, dört binalı kompleksin en yeni birimi.


Canggu sahil köyünün ortasında yer alan Treehouse Studios, Stilt stüdyolarının yemyeşil pirinç tarlalarına bakan dört binalı kompleksin bir parçası olarak inşa ettiği en yeni konaklama birimi.


745 m2’lik bir alan üzerine inşa edilen kompleks tasarım, günlük yaşamın sınırlarından uzakta sığınağa dönüşen yüksek bir dinlenme alanı sağlıyor.


Stüdyonun tasarımlarında öncelikli tuttuğu toprağa hafifçe basma felsefesine uygun olarak, bilinçli bir malzeme seçimi ile prefabrike yapı elemanları kullanılmış.


Projenin karbon ayak izini azaltmak ve sürdürülebilirliğini arttırmak için mümkün olduğunca ahşap ve geri dönüştürülmüş malzemelere yer verilmiş, güneş panelleri yerleştirilmiş.

Ziyaretçiler özel dalış havuzunda yüzmeye, konforlu şezlonglarla döşenmiş güvertede dinlenmeye ve yemek masasının etrafında toplanmaya davet ediliyor. Canlı tonlar ve yeşilliklerle zenginleştirilmiş açık alandan yükselen sarmal bir merdiven sayesinde Treehouse Studio’nun sıcak, ahşap iç mekanına ulaşılıyor.


İç mekanlar, meditasyon ve eğlence için bir alan sunarken konukları cezbetmeyi amaçlayan Japon ahlakına ve Bali kültürüne saygı duruşunda bulunuyor. Stüdyonun açık düzeni, aşağı giriş katında yeme, uzanma ve yüzme; birinci katta ise uyku, yaşam ve banyo olmak üzere iki seviyeye ayrılıyor ve plan, yemyeşil manzaraya yatay olarak açılıyor.


Bu nedenle tasarım, gezginlerin doğal ortamla bağlantı kurmasını sağlarken, farklı bir iç-dış mekan yaşam konsepti ile unutulmaz bir deneyim sunuyor.

Etiketler

Bir cevap yazın