Steven Holl’den Princeton Üniversitesi İçin Yeni Bir Sanat Merkezi

Steven Holl'ün tasarladığı yeni sanat merkezi bir havuzun etrafında şekilleniyor.

New Yorklu Steven Holl Architects, Princeton Üniversitesi için bir sanat kompleksi tasarladı. Farklı işlevler üstlenen binalar, büyük bir havuzun altında bir kitle ile birbirine bağlanıyor.

Lewis Sanat Merkezi, Princeton Üniversitesi’nin dans, müzik ve tiyatro bölümlerini barındıran üç binadan oluşuyor. Bu binalar, geniş ve sığ bir havuzun bulunduğu açık bir meydana bakıyor.

Suyun altındaki pencereler ise güneş ışığını süzerek yer altında bulunan meydanın içerisine alıyor. 743 metrekarelik bir alanı kaplayan meydan bu üç binayı birbirine bağlıyor.

Binaların her biri farklı departmanlara ev sahipliği yapıyor ve bunların çeşitli işlevlerine uyacak şekilde tasarlanmış iç mekanlara sahip.

Havuza bakan cam müzik binasında, ahşaptan yapılmış tekil orkestra odaları çelik çubuklarla asılı duruyor. Bu, akustik olarak ayrı alanlar yaratıyor.

Etiketler

Bir cevap yazın