Steven Holl Architects Liderliğindeki Ekipten “Geleceğin Kampüsü”

University College Dublin (UCD) ve Malcolm Reading Consultants (MRC) tarafından düzenlenen Future Campus - University College Dublin Uluslararası Tasarım Yarışması'nın kazananı Steven Holl Architects (SHA) liderliğindeki ekip oldu.

University College Dublin, İrlanda’nın en büyük yüksek öğrenim kurumu olarak öne çıkıyor. Yüz altmış yıl önce bağımsız bir üniversite olarak kurulan UCD’nin Belfield Kampüsü için yapılan ilk master plan Polonyalı mimar Andrzej Wejchert’e ait. Wejchert’in kampüs planı,1963 yılında Üniversite tarafından düzenlenen bir yarışma sonucu seçilmişti.  

Üniversite Rektörlüğü, Malcolm Reading Consultants ile bir araya gelerek kampüste açılacak yeni Yaratıcı Tasarım Merkezi ve Kampüs Giriş Bölgesi’nin planı için yeniden bir yarışma düzenledi. SHA’in yirmi dört hektarlık bir çalışma alanı için hazırlamış olduğu Yaratıcı Tasarım Merkezi ve Giriş Bölgesi Master Planı Projesi, yirmi sekiz ayrı ülkeden başvuran doksan sekiz ekip arasından uluslararası jürinin ilgisini çekerek birincilik ödülüne layık görüldü.

University College Dublin Rektörü ve Yarışma Jürisi Başkanı Profesör Andrew J. Deeks, Holl’ün vizyonunu ilgi çekici ve çarpıcı bulduklarını ifade ederek şunları söyledi:

Yaratıcı Tasarım Merkezi; UCD’yi uzak mesafeden vurgulamak, Dublin için yeni bir işaret öğesi yaratmak ve ziyaretçiler, öğrenciler ve öğretim üyelerinde belirgin bir varış hissiyatı uyandırmak gibi heyecan verici vaatlerde bulunuyor.

Proje Üniversite Rektörlüğü tarafından finanse edilecek.

Steven Holl Architects (SHA); New York ve Pekin’deki ofisleriyle sanat, eğitim ve konut sektörlerinde geniş tecrübeye sahip, yenilikçi bir mimarlık ve kentsel tasarım ofisi. Kurucu Steven Holl, “ruha ve göze hitap eden binaları” ile 2000’lerin başlarında Time dergisi tarafından Amerika’nın En İyi Mimarı seçildi. Praemium Imperiale Ödülü, AIA Gold Medal ve Alvar Aalto Medal sahibi mimarın portfolyosunda Princeton Üniversitesi Lewis Sanat Kompleksi, Iowa Üniversitesi Görsel Sanatlar Binası, Glasgow Sanat Okulu’ndaki Reid Binası, MIT Simmons Hall ve Virginia Commonwealth Üniversitesi Çağdaş Sanat Enstitüsü gibi çalışmalar bulunuyor.

Steven Holl Architects, Kavanagh Tuite Architects, Brightspot Strategy, Arup, HarrisonStevens ve Transsolar’dan oluşan ekibin birincilik projesi buradan incelenebilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın