Steelcase, Frank Lloyd Wright Tasarımlarına Dayalı Mobilya Serisini Piyasaya Sürüyor

Steelcase, Frank Lloyd Wright Tasarımlarına Dayalı Mobilya Serisini Piyasaya Sürüyor

Steelcase, Frank Lloyd Wright'ın tasarımlarına dayalı Racine Collection isimli mobilya serisini piyasaya sürüyor.

Masa ve sandalyelerden oluşan Racine Collection, ismini Frank Lloyd Wright’ın 1939’da tasarladığı SC Johnson Yönetim Binası’nın bulunduğu yerden alıyor. Bina, Steelcase tarafından üretilen mobilyaların orijinallerini içeriyor.

Frank Lloyd Wright’a ait arşivin ana sorumlusu Frank Lloyd Wright Vakfı’yla iş birliği içerisinde yürütülen projede iki yıl boyunca orijinal tasarımlar yakından gözlemlenerek çalışmalar yürütülmüş. Modern mimarlığın şekillendirilmesinde önemli bir rol oynayan mimarın 70 yıllık kariyerinin ardından binlerce mobilya ve bina tasarımı miras kalmış.

Frank Lloyd Wright Vakfı yöneticisi Stuart Graff, “Neyse ki Wright bize bir rehber bıraktı. Wright, insanların ilkeleri benimsemesini ve neler yapabileceklerini göstermelerini istedi.”

Koleksiyondaki ilk öğeler, tümü SC Johnson binasında kullanılan tasarımlardan türetilen masaları, ofis koltuklarını içeriyor.

Masalar ve sandalyeler bir dizi değişikliğe, özellikle de boyut artışına uğramış. İkonik üç bacaklı sandalyeler ise statik problemler gözetilerek dört bacaklı olacak şekilde güncellenmiş. Tasarımların orijinallerine sadık kalınmış ancak masalardaki yaylı çekmecelerin mıknatıslıya dönüştürülmesi gibi küçük değişikliklere gidilmiş.

Wright’ın kalem setinin bir fotoğrafından türetilen bir renk paleti kullanan koleksiyon, tamamen siyah bir seri de dahil olmak üzere çeşitli renklerde mevcut olacak. Diğer bir seçenek ise orijinal tasarımların ceviz ve Racine kırmızısı konfigürasyonunu içeriyor. Graff, koleksiyonun yeniden yapım olarak değil, orijinallerin “yeniden tasavvuru” olarak görülmesi gerektiğini söylüyor.

Graff ve Dean ayrıca, bu işbirliğinin “yalnızca başlangıç” olduğunu ve ekibin, orijinal tasarımları yeniden tasarlamaya devam etmek için Wright’ın geniş arşivinden yararlanmayı umduğunu belirtiyor. Vakfın bu tasarımları yeniden tasarlamak için neredeyse yüz yıl sonra neden şimdi harekete geçtiği sorulduğunda, Graff bunun Wright’ın çalışmalarının ilkelerine “geri dönme” ihtiyacından kaynaklandığını söylüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın