Stat Yerine Bursa’ya Dev Meydan

Bursa’da inşa edilen ‘Timsah Arena’ stadyumunun tamamlanmasının ardından mevcut Atatürk Stadyumu yıkılarak yerine meydan yapılacak.

Bursa’ya her alanda değer katan Büyükşehir Belediyesi’nin önemli projelerinden biri olan ‘Atatürk Stadyumu ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi’nin tanıtıldığı basın toplantısı, Dobruca Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni stadyumun tamamlanma aşamasına gelişinin ardından gözlerin Atatürk Stadyumu’na çevrildiğini belirtti. Mevcut stadın geleceği ile vatandaşların akıllarında soru işareti bırakmamak istediklerini açıklayan Başkan Altepe, “Bursa, kentin kalbinde çok önemli bir alana sahip, burayı meydan yaparak değerlendirelim istiyoruz. Ben kendime dükkan yapmıyorum, Bursa’ya meydan kazandırıyoruz” dedi.

“Yeni stadyum özel bir eser”

Bursa´da meydan yapılabilecek en özellikli yerin mevcut stadın bulunduğu alan olduğunu ifade eden Başkan Altepe, Timsah Arena’nın da Türkiye’nin en güzel stadı olduğunu vurgulayarak, “Bursa Büyükşehir Stadı, başlı başına bir eser. UEFA kriterlerine uygun 45 bin kişilik, seyir zevkinin yüksek olduğu bir stadyum. Hangi koltukta oturursanız oturun, maçınızı keyifle izleyeceksiniz. Modern bir çatı sistemi ve Timsah figürü ile birlikte stadyumumuz dünya gündemine girmiş oluyor. Stadyumun rotasyonu da çok güzel. Etrafında 3 tane köprü var, Dikkaldırım´a kadar da tramvay gelecek. Bir tarafından metro diğer tarafından tramvay ile birlikte ulaşım sorunu da yaşanmayacak” dedi.

“Bursa’nın gerçek meydanı olacak”

Bursa’nın en önemli eksiğinin bir meydan olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Bursa´da meydan olarak kullanılan meydanlar genelde kavşaklar. Bu alanlar da artık trafik yoğunluğundan ve alan darlığından kullanılmaz hale geldi. Şu an elimizde miting alanı olarak görünen Şehreküstü, Gökdere ve Kent Meydanı´nda kavşak olması ve tramvayın geçmesi nedeniyle meydan sıkıntısı oluşuyor. Onun için Bursa Atatürk Stadyumu´nun yeri meydan olabilecek tek yer. Öte yandan Merinos Parkı da miting alanı olarak kullanılsın dedik ama o da sürekli olacak bir şey değil. Bu yüzden mevcut stadın yerinin değerlendirilmesi çok önemli. Atatürk Stadı’nın yerinde yapılması planlanan ve taslak projeyi açıkladığımız bu meydan, 12 bin metrekarelik Şehreküstü Meydanı’nın yaklaşık 4 katı, 10 bin metrekarelik Gökdere Meydanı’nın da 5 katı büyüklüğünde olacak” şeklinde konuştu.

Özellikli meydan

Daha sonra projeyi hazırlayan Mimar Hasan Sözüneri, proje detaylarını anlatarak, meydanın parkın kentle bütünleşmesini sağlayacak bir geçiş alanı olacağını söyledi. Sözüneri, seyir terası, havuz, Bursa çeşmeleri, engelli rampası, belediye hizmet binası veya turist danışma merkezi olarak kullanılabilecek bir bina ile 1200 araçlık otoparkın bulunacağı meydanda Atatürk Stadyumu’nun taşlarının da bulunacağı peyzaj merdivenleri, Hyde Park örneğinde olduğu gibi bir serbest kürsü, Bursaspor’un şampiyonluğunun yaşatılacağı anı duvarı ve heykel ile vatandaşların dinlenebileceği alanların bulunacağını anlattı. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıya, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve meclis üyeleri de katıldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın