Stant Tasarımında Akdeniz Esintisi

Bu yıl 21.'si düzenlenen MARBLE Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı'nda Studio Evren Başbuğ ve Mert Uslu Mimarlık stant tasarımıyla yer aldılar.

Studio Evren Başbuğ ile Mert Uslu Mimarlık ortaklığında, İzmir ve Malmö (İsveç) merkezli uluslararası bir firma için 42m² alanda oluşturulan stant, sadeliği ve doğallığıyla öne çıkıyor.

Firmanın ürün yelpazesine yeni eklediği dolomit çeşitleri başta olmak üzere bazı üst segman doğal taş çeşitlerinin (mermer, granit) ferah bir ortamda sergilenebilmesi amacıyla tasarlanan stant aynı zamanda firmanın yükselen kurumsal algısını da yansıtmak üzere kurgulanmış. Katılımcıyı maksimum oranda içine çekebilecek açıklıkta bir mekânsal kurgu oluşturabilmek amacıyla yaklaşım yüzeyi tamamen boş bırakılarak standın arka duvarı mümkün olan en yüksek seviyeye çekilmiş.

Mekânsal olduğu kadar algısal anlamda da iki bölüme ayrılan standın bir bölümünde firmanın iddialı olduğu dış mekan servislerine dair güçlü bir his oluşturmak hedeflenmiş. Sade fakat karakteristik bir yüzey hissi veren az damarlı beyaz dolomitle kaplanmış zemin ve duvar yüzeyinin tanımladığı boşluk üzerine farklı boyut ve geometrilerde taş bloklardan oluşan güçlü, lineer bir 3 boyutlu kompozisyon yerleştirilmiş. Bu kompozisyon geometrik anlamda karşı duvar üzerinde de sürdürülmüş. Zeminde kullanılan beyaz çakıl, sembolik zeytin ağacı ve gizli ışık kullanımıyla stant içinde dingin bir Akdeniz havası yaratılmaya çalışılmış.

Standın diğer yarısı ise firma yetkililerinin katılımcılarla birlikte rahat bir tanışma, görüşme ve çalışma ortamı yakalayabilmesi için kurgulanmış. Bu bölümde taş kaplanmamış koyu renk duvar yüzeyleri kullanılarak hem standın ikili mekan kurgusu için görsel bir karşıtlık yaratılmış, hem de dolomit harici diğer üst segman taş numunelerinin sergilenebilmesi için nötr bir arka plan oluşturulmuş. Stant genelinde kullanılan doğal taş yüzeylere sıcaklık verilebilmesi için ahşap ağırlıklı mobilyalar tercih edilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın