Standart İzolasyon Avrupa’da Fabrika Satın Aldı

Standart İzolasyon, Avusturyalı bir sentetik örtü üreticisinin Bulgaristan Sofya'da bulunan modern üretim tesisini, komple mülkü ile birlikte satın alarak, önemli bir yatırıma imza attı. Böylece sentetik örtü pazarında bir ilki gerçekleştirdi.

Su yalıtım sektörünün önde gelen bitümlü membran üreticisi Standart İzolasyon, yaptığı yeni yatırım ile PVC, TPO, HDPE, LDPE, ECB gibi sentetik örtülerin de üretimine başladı.

Konuyla ilgili satış pazarlama müdürü Levent Çeki’nin yaptığı açıklama şu şekilde:

“Bu yatırımı yapmadan önce, tüm aşamaları mercek altına alarak, uzunca bir süre yurtiçi ve yurtdışında birçok temaslarda bulunduk. Fizibilite çalışmalarımızı tamamladıktan sonra gerekliliğine inandığımız bu yatırımı gerçekleştirmeye karar verdik. Çünkü büyüyen ve sürekli büyümeyi hedeflemiş bir firma olarak, su yalıtım sektörüne alternatif, yenilikçi çözümler getirmenin ve yeni yatırımlar yapmanın, gerekliliğine inanıyoruz.

Yatırım için sentetik örtü üretimini tercih etmemizde ise birkaç neden etkili oldu. En başta, sahip olduğumuz kaynaklarımızı, yeteneklerimizi ve tecrübelerimizi, ihtisas sahibi olduğumuz alanda yatırıma dönüştürmeyi istedik. Yani öncelikle bildiğimiz işi yapmayı tercih ettik. Bununla beraber sektörümüze daha fazla çözüm alternatifi sunmayı ve su yalıtımı alanında, farklı detayların çözümünde rol almayı istedik. Sentetik örtü pazarının daha kaliteli ürünlere ihtiyaç duyduğu gerçeğinden yola çıkarak, Standart İzolasyon’un kalitesini sentetik örtü pazarına taşımak istedik. Bu nedenle böyle bir yatırımı gerçekleştirme kararı aldık.

Bilindiği gibi, su yalıtımında kullanılan örtüler, iki gruptan oluşmaktadır. Bu gruplardan biri, bitümlü örtü ürün grubu, diğeri ise sentetik örtü ürün grubudur. Bugün, Standart İzolasyon AŞ Standart Membran markası ile bitümlü örtü grubunda bulunan her tip ürünü üretebilmektedir. Hatta sektörde bulunmayan ve patenti kendisine ait olan birçok yeni bitümlü örtüyü de sektöre kazandırmıştır. Sadece yurt içerisinde değil yurt dışında da bilinen bir marka haline gelmiştir.

Bu yeni yatırım ile gücünü daha da arttıracak olan, Standart AŞ su yalıtımı konusunda global alanda önemli bir oyuncu olma hedefine bir adım daha yaklaşmış olacaktır.

Sentetik örtü grubu içerisinde bulunan her tip ürünü üretmeyi planlarken, yapacağımız Ar-Ge çalışmaları ile bu alanda da yeniliklere imza atacağız. Sentetik örtü pazarında da inovatif, akılcı, kolay uygulanabilir ve kaliteli çözümler sunacağız. Bu yolda en büyük avantajımız, tecrübemiz, kalite ve yenilikçilik anlayışımız olacaktır.

Tesisimizde, ilk başta PVC, TPO, HDPE, LDPE, ECB gibi farklı tipte sentetik su yalıtım örtüleri üretilecektir. Bununla beraber, UV dayanımlı donatılı çatı membranları, sinyal tabakalı temel/tünel membranları, gölet membranları, içme suyu deposu su yalıtım membranları, geotekstil lamineli sandwich panel membranları gibi farklı ürünler, sentetik örtü ürün gamımız içerisinde yer alacaktır.

Tamamı Alman makineleri ve Alman teknolojisi ile kurulmuş olan yeni tesisimizde, aynı anda farklı tipte ürünlerin üretimini sağlayacak, yüksek otomasyona sahip, teknolojik bir üretim ağı bulunmaktadır. Tesisin şu anda 3.000.000 m2 örtü üretim kapasitesi var. Önümüzdeki dönemde ilave yatırımlar ile bu kapasiteyi %30 oranında artırmayı planlamaktayız.

Sentetik örtü ürün grubumuzu, diğer ürün gruplarımızda olduğu gibi, yurtiçinde profesyonel uygulama bayilerimiz, temsilciliklerimiz ve satıcı bayilerimiz ile pazara sunacağız. Yurtdışında ise temsilciliklerimiz vasıtası ile ürünlerimiz pazarda yer alacaktır.

Deneme üretimleri tamamlanan tesisimizden ilk ürünümüz Haziran ayı içerisinde üretim hattımızdan çıktı. Temmuz ayının ilk haftası itibariyle sentetik örtülerimizin bayilerimize sevk edilmesini planlamaktayız.”

Etiketler

Bir yanıt yazın