Stalker Filminden İlhamla Tasarlanan Ev: HS House

Andrei Tarkovsky'nin 1979 yapımı filmi Stalker'ın atmosferi, Arjantinli mimarlık ofisi Botteri-Connell tarafından tasarlanan konutun tasarımına ilham kaynağı oldu.

Fotoğraflar: Agustín Ichuribehere

Estudio Botteri-Connell Buenos Aires’te beton, yarı saydam cam ve metal panellerin kullanıldığı Casa HS’yi inşa etti. Konutun merkezine, suyun üzerindeymiş gibi yapılan bir yürüyüş yoluyla ulaşılıyor. Su ve camın yansımaları, evin içinde hareket edenlerin siluetleri ile birlikte, Andrei Tarkovsky’nin 1979 yapımı filmi Stalker’ın atmosferinden esinlenen bir alanı karakterize ediyor.

Rus yönetmenin en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilen Sovyet yapımı bilim kurgu filmi, Tallinn yakınlarındaki yarı terk edilmiş fabrikalar ve enerji santralleri arasında, Estonya’da çekilmişti. Öncelikle profesör ve yazar arasındaki ilişkiye odaklanan eser, onları doğal yasaların açıklanamaz bir şekilde yıkıldığı ve “dünyanın en sessiz yeri” olarak adlandırılan bir yere yönlendiriyordu.

Filmin yavaşlığı ve metafizik sahnelerindeki suyun akışı, Estudio Botteri-Connell için Casa HS tasarımında belirleyici bir unsur olmuş. Konutun duvarları arasında oyulmuş olan merkezi boşlukta, yüzeylerin ve malzemelerin şeffaf ve yeşil-mavi yansımalarının oluşması sağlanmış.

Su akışı evin dört ana bölümünü oluşturan yaşam alanı, iki yatak odası ve garaj bölümünde de varlığını hissettiriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın