Stadyumdan Fazlası, Çok Fonksiyonlu Yapı Topluluğu

Rotterdamlı futbol kulübü Excelsior, stadyumunun yenilenmesi için MoederscheimMoonen Architects ile gelişim planı hazırlığı içerisinde. Plan çok fonksiyonlu pek çok hacmi de içeriyor.

MoederscheimMoonen Architects’in planı sadece stadyumun genişlemesi ve modernizasyonunu kapsamıyor, aynı zamanda şehrin karşı karşıya olduğu büyük konut ihtiyacına cevap vermeyi de amaçlıyor.

Stadyumun yenilenmesi ve genişletilmesi projesiyle koltuk sayısı yaklaşık 4.300’den 6.500’e çıkaracak. Ayrıca, stadyumun çevresinde ticari ve sosyal amaçlı ilave tesisler oluşturulacak. Plan, yaşam, spor, egzersiz, sosyalleşme ve sağlığın bir araya geldiği stadyumun çevresinde büyük, birçok fonksiyonlu hacmi içeriyor. Projenin tamamlanınca kentin doğusunda yeni bir odak noktası olması planlanıyor.

Mimarlar sadece stadyum için bir plan geliştirmekle kalmamış, aynı zamanda CULD Agency ile birlikte belediye adına alan gelişimine katkıda bulunan diğer görevler üzerinde de çalışmışlar. Örneğin, plan hareketlilik, programlama çeşitliliği ve yeşilliklerin ve mevcut rekreasyonel alanların dengeli kullanımı açısından çözümler içeriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın