Stadyum Ormana Dönüşürse

Klaus Littmann'ın "FOR FOREST – The Unending Attraction of Nature" isimli çalışması, Klagenfurt Wörthersee Stadyumu'nu 8 Eylül'den 27 Ekim 2019'a kadar Avusturya'nın en büyük kamusal sanat enstalasyonuna dönüştürüyor.

Littmann’ın Avusturyalı mimar ve sanatçı Max Peintner’in “The Unending Attraction of Nature (1970-71)” isimli eserinden esinlenerek tasarladığı çalışmada izleyiciler tribünden maç yerine farklı ağaçlardan oluşan bir ormanı ve arkasında kentin silüetini ve fabrikalardan çıkan dumanları izleyecek.

Peyzaj mimarı Enzo Enea, 300 ağaç kullanarak tüm 30.000 kişilik stadyumu bir ormana dönüştürüyor. Ormanda, gümüş huş ağacı, kızılağaç, titrek kavak, beyaz söğüt, gürgen, akçaağaç ve meşe ağacı gibi Orta Avrupa’ya özgü ağaçlar kullanılmış.

Stadyum sabah 10-akşam 10 saatleri arasında açık olacak. Böylelikle izleyiciler hem gündüz hem de gece ve sonbaharda da renk değiştiren büyüleyici manzarasının keyfini sürecek. Bu anıtsal sanat eseri ile Littmann, doğa algımıza meydan okuyor ve doğa ile insan arasındaki gelecekteki ilişki konusunda farkındalığımızı artırıyor. 27 Ekim’den sonra ağaçlar yerinden sökülerek kamusal bir alana yeniden dikilecek.

Etkinliğe giriş ücretsiz.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın