Stadın Yerine AVM mi Yapılacak?

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yaklaşık 1 yıldır kapalı olan Alsancak Stadı’nın yıkımına başlandı.İl Koordinasyon Kurulu, yıkım sürecin şeffaf ilerlememesinin, AVM iddialarını güçlendirdiğini söyledi.

Türkiye’deki ilk modern futbol maçlarının yapıldığı stad olan İzmir Alsancak Stadı yıkılıyor. Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yeniden yapılmak üzere yıkımına başlanan stad, kentteki futbol kulüplerini zor durumda bıraktı. 14 Ağustos’ta başlayacak Süper Lig öncesi, çalışma sahası bulamayan Karşıyaka, Göztepe, Altay, Altınordu ve Bucaspor takımları, çevre şehirlerdeki stadlara yöneldi.

AVM YAPILMASIN

Hem spor kulüpleri hem de İzmir halkı, stadın yeniden aynı yere yapılmasını, alanda başka bir çalışmaya izin verilmemesini istiyor. Alanın AVM yapılacağı iddialarına ilişkin açıklama yapan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, her aşaması kamuoyundan gizlenen stadın yıkım işleminin şeffaf ve katılımcı olmasını beklediklerini açıkladı.

Stadın güvenli olmadığı gerekçesiyle yıkılması, ancak yerine yeni bir projenin konulmamasının endişeleri de beraberinde getirdiğini ifade eden İl Koordinasyon Kurulu, alanın sermayeye peşkeş çekileceği söylentilerinin halk arasında da yüksek sesle dile getirildiğini belirtti.

KATILIMCI BİR SÜREÇ

Mimar ve Mühendis Odaları Birliği de, bilimsel veriler ile takımların ve taraftarların ihtiyaçları doğrultusunda yeniden aynı yerde stad yapılmasını beklediklerini dile getirdi. Oda, yapılacağı söylenen stad planlarının da, açık ve katılımcı bir süreçle ilerlemesinin talep edildiğini ifade ederek, süreci takip etmeyi sürdüreceklerini vurguladı.

Etiketler

Bir yanıt yazın