Stadel Müzesi’ne Modern Bir Eklenti

200 yaşındaki saygın Stadel Müzesi, üç senelik büyük bir değişim sonrasında tekrar açıldı.

Frankfurtlu mimarlık ofisi schneider+schumacher 3.000 metrekarelik, savaş sonrası ve çağdaş sanat eserlerinin sergileneceği, yeraltında bir mekan tasarladılar. Yeşil zemin üzerindeki 195 adet dairesel açıklık, yeraltını gökyüzü ile birleştirerek, peyzaj, form ve ışık arsında bir gerilim yaratıyor.

Yeni sergi alanı, modern ile eskiyi rastlantısal düzenlemelerle kaynaştıran yeni bir kentsel topoğrafyanın keşfi. Ek yapı orijinal bina ve sonrasında eklenen kanatlar ile yarışmayacak şekilde tasarlanmış. Fakat yeni ek neredeyse binanın iki katı büyüklüğünde. Çağdaş sanat bölümünün çatısını oluşturan küçük tepe ve merkezdeki yeşil avlu, orijinal yapının masif etkisini yumuşatıyor.

Büyük ve beyaz bir merdiven, duvarları, döşemesi ve tavanıyla daha da beyaz bir mekana yönlendiriyor. Bu alandaki dikkat çeken mimari öğe dairesel tepe penceresi gridi. Gün içerisinde galerilerde daima değişen yumuşak bir ışık varken, akşamları bu etki tersine dönerek avlu, tepe pencelereleri tarafından aydınlanıyor.

Etiketler

Bir cevap yazın