Stad, AVM Olmasın

Mimarlar Odası Adana Şubesi tarafından, 5 Ocak Stadyumu yerinin yeşil alan olarak korunması amacıyla açılan "Kent İçin Dönüşüm Ulusal Mimarlık Fikir Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

33 mimar ve 30 mimarlık fakültesi öğrencisinin katıldığı yarışmanın ödül töreninde konuşan Mimarlar Odası Başkanı Bekir Kamışlı, Adana 5 Ocak Stadyumu’nun yıkılarak yerine ticaret merkezi ve konut yapılmasını istemediklerini söyledi. Bu konuda milletvekilleri ve belediyelerden destek isteyen Kamışmı “Biz 5 Ocak Stadının Yeşil Alan Kalmasını istiyoruz” dedi Çukurova Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Kamışlı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 44 bin metrekareden oluşan Adana 5 Ocak Stadyumu, Menderes Spor Salonu ve Gençlik Stadyumu’nun yıkılarak yerine 2.5 yoğunlukta AVM ve konut yapılması kararı alındığını, bu karara ilçe ve Büyükşehir Belediyeleri ile milletvekillerinin karşı çıkmadığını söyledi.

Gaziantep Kamil Ocak Stadyumu’nun yıkılarak yerine AVM ve konut yapılmasına Gaziantep milletvekilleri ve belediyelerinin, meslek kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin karşı çıkması sonucu bu projeden vazgeçildiğini anımsatan Kamışlı, şöyle konuştu: Gaziantep örneği “Gaziantep Stadyumu’na sahip çıktı. Yıkılarak yerine AVM ve konut yapılmasını istemedi. Stadyumun yeşil alan olarak kalmasını sağladı. Biz Adana’da meslek odaları ve sivil toplum örgütleri olarak 5 Ocak Stadyumunun yerine AVM ve Konut yapılmasını istemiyoruz, buna karşı çıkıyor ve tepkilerimizi ortaya koyuyoruz. Milletvekillerimize ve belediye başkanlarımızı, belediye meclis üyelerimize çağrı yapıyoruz. 5 Ocak Stadyumu betonlaşmasın, kamuya ait bu alan Adana için yeşil alan olarak değerlendirilsin. AVM ve konut alanı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başka alan verelim. Gaziantep’in başardığını biz Adana olarak neden başarmayalım?” Arıkan’da katıldı Törene katılan Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan da belediye hizmet binası ve kültür merkezi projesinin mimarlar arasında açılan yarışma sonucunda belirlendiğini hatırlatarak, bugünkü binanın mimarların eseri olduğunu, bundan da gurur duyduğunu ifade etti. Konuşmalardan sonra Yarışma Jürisi Başkanı Mimar Cengiz Bektaş, jüri üyeleri Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Erkin Erten, mimar Yusuf Serin, mimar/şehir ve bölge plancısı Mehmet Keskin, mimar Samet Karyaldız, yarışma süreci hakkında bilgi verdi, soruları yanıtladı. Daha sonra yarışmada dereceye girenlerin ödülleri verildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın