Spor ve Yaşam Alanlarının Entegrasyonu: Athletes Village

Spor ve Yaşam Alanlarının Entegrasyonu: Athletes Village

29 Şubat'ta Fransa Cumhurbaşkanı tarafından açılışı yapılan Athletes' Village, 2025 yılında tam teşekküllü bir kentsel alan haline gelmeden önce, 2024 Olimpiyat Oyunları için kullanılacak.

Dominique Perrault, Paris metropol alanının son on yıldaki en iddialı projesinin bir parçası olarak Seine Nehri’nin sağ kıyısında, Cité du Cinéma ile Vieux Saint-Ouen arasında yer alan alanın tasarımını üstlendi.

Konumu ve binalarının yüksekliğine atıfla “Les Belvédères” olarak adlandırılan bu bölge, Sporcu Köyü’nün 2.500 konutunun beşte birinden fazlasını içerecek.

Bunlar, karma bir program dahilinde, yedi mimarlık ofisinin uyumlu bir birim olarak çalıştığı, tamamı yeni inşa edilmiş beş arsa ve on dokuz binaya bölünmüş.

Şehirde Spor

E3 bloğunda 13.477 m² ofis alanı inşa etmekten sorumlu olan mimarlık ofisi DREAM, çatıya 1.000 m²’lik bir spor tesisi eklemeyi önermekte.

Basketbol antrenmanlarına adanmış olan spor salonu, Grand Paris’in engelsiz manzarasını sunuyor.

Bu yenilikçi program, kentselliği geliştirmenin bir aracı olarak spora olan uzun süreli bağlılığını yansıtıyor.

DREAM, bunu uygulamak için yenilikçi ve çekici bir iş modeli önermiş ve projeye bir spor operatörünü dahil etmiş.

Programın bu evrimi, yarının kentinin refahına spor yoluyla katkıda bulunarak mimarinin çağdaş toplumsal sorunlara uyarlanmasını yansıtıyor.

Nexity, Eiffage Immobilier ve CDC Habitat tarafından ortaklaşa yürütülen proje, Groupama Immobilier ile Eiffage Construction ve Dalkia Smart Building şirketlerinin yatırımlarıyla, çok yüksek çevresel performans arayışıyla hayata geçirilmiş.

Karşılaşmaları Desteklemek

Bu bina sadece geleceğin sakinleri için değil, aynı zamanda tüm yaşamları boyunca burada bulunanlar için ve Paris Games alanının en sembolik yapılarından biri.

Mimari, çeşitli kullanıcılar arasında bağlantılar ve karşılaşmalar yaratan aktif bir tasarıma sahip.

Zemin katta yer alan Food Court, zemin alanının sürekliliğini sağlayarak kamusal alanı harekete geçiriyor ve genişletiyor.

Bina boyunca, dış hava ve ışık sirkülasyonu hareketi teşvik ediyor ve dikey bir kullanım karışımını kolaylaştırıyor.

Çatı katındaki spor salonu tüm bölge sakinleri tarafından bir yakınlık tesisi olarak kullanılıyor.

İnşaat Yöntemleri

Ahşap yapıya sahip 36 metre yüksekliğindeki tek bina olan proje, yüksek karbon depolama performansına ulaşıyor (ortalama 1500 kgCO2/m²’ye karşılık 700 kgCO2/m²).

Düşük karbonlu beton altyapı, zemin kat programlarını genişletmek için doğal olarak aydınlatılmış, tersine çevrilebilir park alanlarının yanı sıra masif ahşap kolon ve kiriş üstyapısı ve GF+1’den GF+6’ya kadar prefabrik düşük karbonlu beton zeminler sağlıyor.

Malzeme

Kaplama karolarının maddeselliği, rengi ve dokusu, Vieux Saint-Ouen’in tuğla işçiliğini ve dokusunu çağrıştırıyor, bölgenin tarihi endüstriyel mimarisini anımsatıyor ve büyük, çift yükseklikli cam çerçevelerin kullanımıyla vurgulanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın