ŞPO: Sungur’a Açılan Soruşturma Geri Çekilsin

ŞPO Yönetim Kurulu Üyesi Ceyda Sungur hakkında, fakülte araştırma görevlilerini e-posta yolu ile provoke etmek ithamıyla disiplin soruşturması açılmasına ilişkin açıklama yapan ŞPO İstanbul Şubesi, “Sungur’un yanındayız” dedi.

Bu durumun, üniversitelerin sahip olması gereken bilimsel, demokratik ve özerk düşünce ortamından giderek uzaklaştığı yönündeki endişelerini haklı çıkardığını belirten ŞPO, “Son derece asılsız ithamlarla açılan soruşturma ile özgür ve demokratik olması gereken bir bilim ortamında meslektaşımız Ceyda Sungur’un özlük hakları ve ifade özgürlüğü hiçe sayılmıştır” dedi. Açıklamada, üstelik sadece üniversite araştırma görevlilerinin üyesi olduğu bir haberleşme grubunda yer alan e-postanın işaret edildiğine dikkat çekilerek, “Açılan bu mesnetsiz soruşturma ile iletişim ve haberleşme özgürlüğünün de ihlal edildiği ortadadır” denildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu olarak İstanbul Teknik Üniversitesi Yönetimini, meslektaşımız ve Yönetim Kurulu Üyemiz Ceyda Sungur hakkında açılan soruşturmayı derhal geri çekmeye ve İTÜ bünyesinde bilimsel, demokratik ve özerk düşünce ortamının gereklerini sağlamaya çağırıyoruz. Meslektaşımızın ve 50-D mağduru bilim insanlarının yanlarında olduğumuzu ve haklı mücadelelerinde destekçileri olacağımızı bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Etiketler

Bir yanıt yazın