Soyutlanmış Şehir Planı Yüzme Havuzunun Duvarında

İsveçli tasarım ofisi Folkform, Stockholm, Spånga'daki halka açık bir kapalı yüzme havuzu için binden fazla ayrı cam ve seramik parçadan oluşan bir duvar resmi tasarladı.

Duvar resmi, bir belediye kamu sanat eserleri fonu olan Stockholm Konst tarafından bir sanat enstalasyonu olarak talep edilmiş. Folkform, şehrin planının soyut bir görselleştirmesinden oluşan tasarımda Spånga’nın şehir planından esinlenmiş.

Folkform, 10 metre uzunluğunda ve 4 metre yüksekliğindeki duvar resmi için cam tuğla, klinker tuğla ve seramik karolar gibi farklı malzemeler kullanmış.

Üç hafta boyunca elle döşenen fayans ve tuğlalar, güney İsveç’teki Orrefors cam fabrikalarından elde edilen 1950’lerden kalma el yapımı cam parçalarıyla yan yana getirilmiş.

Duvar resminde kullanılan soluk pastel yeşil, mavi ve bej tonlar, 1960’lı yıllarda inşa edilen binanın renkleri ve havuzun mavi tonları ie uyum içerisinde.

Folkform, enstalasyonun insanların spor yaparken gözlerini dinlendirebilecekleri soyut bir sanat eseri olmasını amaçlamış.

“Tüm farklı malzemeler, pencerelerden yansıyan ve kırılan ışığın yüzey boyunca dans etmesini sağlayan yumuşak beyaz veya şeffaf parlak bir yüzeye sahip.”
Folkform

 

Etiketler

Bir yanıt yazın