Soyak Kristal Kule En İyi 10’da!

Pei Cobb Freed & Partners ve Has Mimarlık ortaklığında tasarlanan 168 m. yüksekliğinde Kristal Kule, en iyiler arasına girdi.

Dünyanın dört bir yanından mimari projeler hakkında bilgi paylaşımı sağlamak amacıyla hizmet veren Emporis tarafından yayınlanan dünya çapında 300’den fazla gökdelen arasından seçilen en iyi 10 bina listesi açıklandı. Sıralamada Pekin’deki Wangjing SOHO binasının birinci, NewYork’daki Dünya Ticaret Merkezi’nin 4. sırada yer aldığı dünyanın en iyi binaları arasında ”Soyak Kristalkule” 7. sırada yer aldı.

Yapılar hakkında küresel bir bilgi sağlayıcısı olan Emporis’in her yıl düzenlediği “Gökdelen Ödülü” yarışmasında projeler, yıl içerisinde tüm dünyada gerçekleştirilen ve yarışmanın kriterlerine uygun proje bilgilerinin yer aldığı kendi veritabanı üzerinden otomatik olarak seçildi. Tasarım ve işlevselliği bir araya getiren en iyi mimar ve projeyi seçmek amacıyla yapılan yarışmada en iyi 10 proje, Emporis editörlerinin oluşturduğu jüri tarafından yapılan oylamalar sonucu belirlendi.

Projeyi detaylı olarak buradan inceleyebilirsiniz. 

Etiketler

Bir yanıt yazın