SouthMinoh’da Ev

FujiwaraMuro Architects Japonya'da çocuklu bir çift için konut tasarladı. Yerleşim yeri, katı yapı yönetmeliğinin bina ve saçak yüksekliğini ve diğer mimari unsurları sınırladığı bir bölgede yer alıyor.

Ofis, bu yapı yönetmeliğine uyulması sonucunda ortaya çıkan dış formun tasarım ve kullanım olanaklarını göz önünde bulundurarak yığılmış blokları andıran bir yapı tasarlamaya karar vermiş.

Büyük duvarların yokluğu, binayı sokakta daha az ezici bir varlık haline getirmiş ve dışarıda, yürürken görünümünün değişmesi dikkat çekici olmasını sağlamış.

Ofis, mahremiyeti kısmen sağlamak için pencereleri sokaktan gizlenmiş tamamen beyaz bloklardan oluşan bir dış tasarıma karar vermiş.

İki katlı olan binanın alt katında giriş alanı, ebeveyn yatak odası, çocuk odaları ve banyo, üst katta ise oturma odası, yemek odası ve mutfak bulunuyor.

Yatak odaları geniş bir giriş yoluna bakıyor ve çocuk odalarında çatı katlarına uyum sağlayan yüksek tavanlar yer alıyor. Üst katın bir kısmındaki panjurlu zeminler, seviyeler arasında görünürlük sağlıyor.

İkinci katın sokağa bakan, yükseklik sınırlamalarından kaynaklanan tuhaf şekli, iç mekanla görsel olarak bağlantılı balkonlar olarak etkin bir şekilde kullanılıyor.

Bloklardan oluşan dış form, iç mekanlara yansıtılarak birleşik bir iç ve dış tasarım oluşturuyor.

Etiketler

Bir cevap yazın