Sou Fujimoto’dan Yeni Bir Kent Simgesi: Sky Mountain

Sou Fujimoto, Çin'in Hainan eyaletinde karma kullanımlı bir yapı olan "Sky Mountain"ı tamamladı.

Dalgalı forma sahip yapı, kumsala hafifçe kıvrılan ve uzanan dağların silüetini çağrıştıran beyaz bir çatıya sahip. Tasarım, denizin akışkanlığını ve gökyüzünün uçsuz bucaksızlığını uyumlu bir şekilde yakalayarak, doğanın unsurları arasında büyüleyici bir etkileşim yaratıyor.

Ziyaretçiler, çatının oluşturduğu dalgalı yol boyunca ilerlerken, deniz üzerinden gün batımının nefes kesen manzarasının keyfini çıkarabiliyor. Pavyonun beyaz halkasının stratejik konumu, konukları güneş ufkun altına alçalırken kendilerini manzaranın sakinliğine kaptırmaya davet ediyor.

Pavyon, 2.000 metrekareyi aşan bir zemin alanına sahip. Kıvrımlı çatısı ile bina, şehri ve denizi kesintisiz bir şekilde birbirine bağlayan adeta bir dağ oluşturuyor. Ziyaretçiler, denizin nefes kesen manzarasına erişmelerini sağlayan çatıya da ulaşma fırsatına sahip.

Zarif eğimin altında, yaklaşık 800 metrekarelik geniş ve şeffaf bir ortak alan bulunuyor. Bu çok yönlü alan, ana sergi alanı, bir kitapçıyı ve bir pop-up kahve dükkanını kapsıyor, sanatsal ve kültürel faaliyetlerin ortaya çıkmasına olanak tanıyor. Bu tasarım sayesinde mimarlar kullanıcıyı , yapılı çevre ile doğal dünya arasında kusursuz bir bağlantıya davet ederek, insanlar ve doğa arasında uyumlu bir etkileşimi teşvik etmeyi amaçlıyor.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın