Son zamanların yükselen trendi: Akıllı evler

Uzaktan ve mobil cihazlar üzerinden kontrole imkan veren akıllı ev konseptine ilgi her geçen gün artıyor. Yazılım teknolojileriyle desteklenen birbiriyle uyumlu cihazlar ekosistemi aracılığıyla sezgisel ve otomatik hareket eden evler, tüketicilerin yaşam biçimini önemli ölçüde zenginleştiriyor Alarm sistemleriyle entegre çalışan akıllı güvenlik ürünleri ise akıllı ev konseptinin temelini oluşturuyor. Gücünü teknolojik altyapısından alarak hem bireysel hem kurumsal kullanıcılara en gelişmiş güvenlik çözümlerini sunan Pronet, Akıllı Güvenlik Otomasyon Platformu Pronet Plus’la evlerini bu yeni nesil konseptle tasarlamak isteyenleri ilham veren bir deneyimle buluşturuyor.

Önceleri evler büyük ölçüde yaşamın gerçekleştiği basit alanlardı. Akıllı ev teknolojisinin ortaya çıkmasıyla evler, içinde yaşayanların ihtiyaçlarına uyum sağlayan ve bunlara yanıt veren etkileşimli sistemlere dönüştü. Bu geçiş, öncelikle, bir zamanlar bilim kurgu malzemesi olan bir otomasyon düzeyi sunan, geleneksel ötesine geçen bir dizi cihaz ve teknolojiyle şekillendi. Akıllı bir ev, özünde oda sıcaklığını ayarlamak, aydınlatmayı kontrol etmek ve güvenlik sistemlerini yönetmek gibi ev içi görevleri otomatikleştiren ve kolaylaştıran birbirine bağlı cihazlardan oluşur.

Bu doğrultuda güvenlik algısı yalnızca “hırsızlıktan korunma” anlayışından uzaklaşarak akıllı ürünler aracılığıyla tüm kontrolü kullanıcısına veren, kişisel asistan gibi çalışan ve hatta kişiselleştirilebilen hayat senaryolarına imkan veren yeni yapısıyla akıllı ev konseptinin temel faktörlerinden biri haline geldi.

Güvenlik sektörünün lider markası Pronet, bu yeni ev konseptin için geliştirdiği Pronet Plus Akıllı Güvenlik Otomasyon Platformu ile akıllı görüntüleme sistemleri ve akıllı güvenlik çözümlerini aynı çatı altında buluşturuyor. Bu yeni ev trendini tercih edenler için güvenlik kontrollerini uzaktan, akıllı telefonlarla ve tek tuşla sağlayan Pronet Plus Akıllı Güvenlik Otomasyon Platformu, sektördeki standartların çok üstündeki fonksiyonlarıyla güvenlik merkezli zengin bir ekosistem yaratıyor.

Akıllı Kilit, Akıllı Priz ve Akıllı Zil entegrasyonu

Kullanıcılar akıllı alarm sistemi Pronet Plus ile entegre çalışan, Akıllı Kilit, Akıllı Priz ve Akıllı Zil ile de kişisel güvenlik ihtiyaçlarını en efektif biçimde karşılayabiliyorlar. Akıllı Zil sayesinde kapıya gelip zili çalan kişiyi akıllı telefon üzerinden görüntüleyerek kontrol edilebiliyor, kapılarının önünde olan bitenden haberdar olabiliyor, hatta zili çalan kişi ile karşılıklı olarak konuşulabiliyor ve Akıllı Kilit ile evlerinde çalışan bakıcı ya da yardımcılarına anahtar vermeden kapıyı uzaktan açabiliyorlar. Akıllı Priz sayesinde ise kullanıcılar, evde ütüyü prizde unutsalar bile uzaktan prizin elektrik akımını kesebiliyorlar.

Akıllı Video ile gözünüz arkada kalmasın

Yine Pronet Plus ile entegre çalışan Akıllı Video ile cep telefonundan evlerde ya da iş yerlerinde kontrol altına alınmak istenen alanlar izlenebiliyor. Kullanıcılar, Akıllı Video’nun canlı video izleme özelliği sayesinde evde bulunan yardımcılarını ya da evcil hayvanlarını ne zaman isterlerse cep telefonundan anlık olarak görebiliyorlar. Herhangi bir olay anında alarm sistemi devreye giriyor, Pronet Alarm Haber Alma Merkezi ortama 10 saniye içerisinde kullanıcılara ulaşıyor ve Akıllı Video ürünü aracılığıyla bildirim olarak gönderilen 60 saniyelik videolar, alarmın neden aktif hale geldiğinin kontrol edilebilmesini sağlıyor.

Ayrıca Akıllı Video’nun video analizi özelliği ile kurallar oluşturularak, tehlike arz edebilecek alanlar tanımlanarak özel video kayıtları da alınabiliyor. Örneğin, evde kasanın bulunduğu alanda bir hareket olduğunda yani kullanıcıların özel olarak tanımlamış olduğu alanlara giriş olduğunda cep telefonuna giden bildirimler ve kayıtlarla durumdan anlık haberdar olunabiliyor. Aynı zamanda sistem, video analiz ile insan, hayvan veya araç ayırt ederek gerekli olanları kaydedebiliyor. Bu özellik sayesinde, örneğin, kullanıcının kapısının önünde insan kaynaklı bir hareket olduğunda kliplerin kaydedilmesini sağlayabiliyor.

KameramPro: Ayrıntılı analiz, ayrıntılı rapor platformu

KameramPro Çok noktalı, merkezden yönetilen kurumlardan büyük iş yerlerine, geniş evlerden büyük bahçeli alanlara kadar herkes için en kapsamlı kamera yönetim platformu olan KameramPro ise kullanıcılara ayrıntılı raporlama ve detaylı video analiz özellikleri sunuyor. KameramPro, ihtiyaca göre kişiselleştirilebilen yapısı, görüntü kalitesini iyileştirme kabiliyeti, kişi sayma özelliği ve detaylı video analiz özellikleri sayesinde mekanın güvenliğini en üst seviyeye taşıyor.

Kullanıcıya sağlanan destek çözümün kalitesini belirliyor

Akıllı ev konseptinin kuruluş ve kullanım aşamasında kullanıcıya verilen “danışmanlık, montaj ve müşteri destek hizmeti” çözümün kalitesini belirliyor. Pronet de müşteri farkındalığını artırabilmek ve akıllı ev ürünlerinin artık bir standart haline gelmesi için çalışmalarını sürdürürken faaliyetlerinin temeline kullanıcı beklentilerini yerleştiriyor. Hem fiziki ortamda müşteriye destek olacak donanımlı montaj ekipleri hem de online platformlarda sistemin nasıl çalıştığını gösteren videolarla kullanıcılarına kesintisiz destek veriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın