Somut nesne ile dijital dünyanın ilişkisinin temsili: Binary Spectrum

Somut nesne ile dijital dünyanın ilişkisinin temsili: Binary Spectrum

Toronto King Street'te bulunan yeni binalardan birinin lobisi için Dubbeldam Architecture + Design, bölgenin zengin üretim tarihinden ve gelişen bir teknoloji merkezine dönüşümünden alınan fikirleri somutlaştıran, mekana özgü bir enstalasyon olan Binary Spectrum'u tasarladı.

Üç kat boyunca yükselen enstalasyon, 650 tel kabloya asılı, farklı çapölçülerine sahip 8.000 renkli diskten oluşuyor.

Bir zamanlar üretim için önemli bir merkez olan Kitchener-Waterloo bölgesi artık Kanada’nın büyüyen teknoloji toplulukları için etkin bir yer. Yahoo, Google ve diğer büyük teknoloji merkezlerinin yeni açılan ofislerinin yanı sıra yüzlerce start-up ile Toronto’ya bir saatlik mesafede bulunan bölge, ülkenin en hızlı büyüyen ekonomilerinden birine ev sahipliği yapıyor. Kitchener’ın dönüştürülmüş depolardan ve yeni binalardan oluşan şehir merkezi, tek başına yeni işletmeler ve Toronto merkezli büyük şirketlerin uydu ofisleri için cazip olduğunu kanıtlamış.

Mimar Heather Dubbeldam, “Binary Spectrum, somut üretilmiş olan nesnenin (imal edilmiş), somut olmayan dijital dünyanın bir temsili ile yin-yang ilişkisini araştırıyor. Tekrarlayan diskler dijital süreçleri ve bilimde bulunan fraktal desenleri akla getiriyor ve insan ölçeğinde mekansal bir etki yaratmak için kullanılıyor,” diyor.

Atrium, ziyaretçilerin enstalasyonun kinetik özelliklerini deneyimleyebilecekleri dinamik bir ortama dönüştürülmüş. İnsanlar iki katlı alanın içinde ve çevresinde hareket ettikçe, dikey kablolar yumuşak bir şekilde sallanarak heykele hayat veriyor ve bina sakinlerinin enerjisini yansıtıyor. Sayısız desen farklı perspektiflerden görülebiliyor, ister dışarıdan, ister aşağıdan veya üst kattan bitişik olarak görülsün, ziyaretçiler enstalasyonla benzersiz şekillerde etkileşime girebiliyor ve her açıda yeni bir duyusal deneyim sağlıyor.

Tanıdık şekilleri ve renkleriyle rahatlatıcı olan asılı duran dairesel ve renkli akrilik diskler alanı dolduruyor ve insanları sokaktan içeri çekiyor. Renk spektrumunun iki ucunun yarattığı kontrast, aralarındaki renk geçişleriyle yumuşatılıyor: sıcak kırmızılar ve soğuk maviler, enstalasyonun mavimsi tonlarıyla uyumlu olması için özel olarak tedarik edilen lobi mobilyalarıyla birleşiyor ve yankılanıyor. Mekansal etki için, mobilyalar, daha büyük lobi içinde tanımlanmış bir dinlenme alanı ve enstalasyonun görülebileceği çok sayıda bakış noktası yaratacak şekilde düzenlenmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın