SOM’den Seattle-Tacoma Havalimanı’na Yeni Geliş Tesisi

Seattle-Tacoma Airport (SEA)'un 70 yılı aşkın tarihindeki en karmaşık bina projesi olan yeni tesis, binanın kapasitesini artırırken uluslararası yolcu geliş sürecini hızlandıracak.

Fotoğraflar: Dave Burk/Lucas Blair Simpson | SOM

Seattle-Tacoma Airport’taki yeni International Arrivals Facility (IAF) yapısı açıldı. Skidmore, Owings & Merrill (SOM) tasarım ekibi sürece liderlik ederek 50 yıllık yapıyı neredeyse beş kat daha büyük dinamik bir yapıyla değiştirerek yolcu deneyimini önemli ölçüde iyileştirdi. IAF, dünyada türünün en uzunu olan bir yaya köprüsü, büyük bir salon ve uluslararası kapasitedeki kapıların sayısını artırmak için güvenli bir koridordan oluşuyor.

Uluslararası gelen yolcular, Rainier Dağı’nın, Olimpik ve Cascade sıradağlarının 360 derecelik manzarasına sahip köprüden geçerken Kuzeybatı Pasifik’in manzarasına görme şansını yakalıyor. Aktif bir taksi şeridinin üzerinde 240 metre boyunca uzanan köprüde yürüyen yolcular, altından geçen uçakları izleme şansına sahip oluyor.

İç mekan tasarımı, Kuzeybatı Pasifik unsurlarına, bitki örtüsüne, arazisine ve topografyasına atıfta bulunuyor. Büyük Salon, yerel taşlarla kaplı bir terrazzo zemine ve Douglas köknarıyla kaplı giriş kapısına sahip.

Mevcut terminal alanının cephesi boyunca uzanan yeni bir güvenli koridor, sekiz geniş gövdeli uçağın IAF’ye doğrudan erişmesine izin vererek, iç hat uçuşları için ikili kullanımla binanın gelecekteki esnekliğini güçlendiriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın