Somali’nin ulaşım altyapısı Türkiye’den

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Somali'de iletişim, altyapı gibi ihtiyaçlarda Türkiye'nin müteahhitleriyle ve işletmeleriyle aktif rol almasını sağlayacaklarını bildirdi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Somali’nin yeniden yapılanabilmesi amacıyla Ulaştırma Bakanlığı olarak iş adamlarını Somali’ye götüreceklerini belirterek, “İş adamlarımızın desteğiyle bu ülkenin iletişim ve ulaşım altyapısını Türkiye kuracak” dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Somali’ye şimdiden 500 milyon liranın üzerinde yardımda bulunduğunu hatırlattı.

Birleşmiş Milletlerin, Somali’deki yoksulluğun azaltılması için en az 1 milyar dolarlık yardım öngördüğünü vurgulayan Yıldırım, “Türkiye şimdiden bu rakamın yarısını tek başına yakaladı”dedi.

Para değil yatırım istiyoruz

Bakan Yıldırım, Somali’ye yardımda bulunan iletişim ve bilişim firmaları ile geçen hafta İzmir’de bir araya geldiklerini, ortaya çıkan güzel tablodan onur ve mutluluk duyduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnanıyorum ki bu hassasiyet diğer firmalarımıza ve iş adamlarımıza da yayılacaktır. Biz, hükümet olarak bu yolda inisiyatif kullanmaktan asla geri durmayacağız. Oraya iletişimi, ulaşımı sağlayacak, imar faaliyetlerini sağlayacak altyapının kurulması için de ön ayak olacağız. Bakanlık olarak Somali’ye iş adamlarını götürüyoruz. İş adamlarımızın desteğiyle bu ülkenin iletişim ve ulaşım altyapısını Türkiye kuracak.

Orada kapsamlı çalışmalar yapacağız ve iletişim, havalimanı, karayolları, altyapı gibi ihtiyaçlarda Türkiye’nin müteahhitleriyle ve işletmeleriyle aktif rol almasını sağlayacağız. İletişim firmalarımız orada iletişim adına aktif rol almalı. Para istemiyoruz. Gideceğiz, orada herkes marifetini gösterecek. İletişim sistemini kuracağız. Karayollarını, havalimanını faaliyete geçireceğiz. Firmalarımızın masraflarınızı da biz karşılayacağız. Bu masrafları karşılayacağımız bir fon oluşturduk.”

Etiketler

Bir yanıt yazın