SOM Tasarımı Dinamik Cephe

Skidmore, Owings & Merrill tarafından tasarlanan son teknoloji yeni bir tesis ve yenilikçi bir açık hava performans sahnesi ile Loyola Marymount University (LMU), sanat ve medya eğitimi için lider bir merkez olarak büyümesini sürdürüyor.

Skidmore, Owings & Merrill tarafından Loyola Marymount University’nin Westchester kampüsü için tasarlanan iki yeni yapı tamamlandı. Yeni yapılar, Film ve Televizyon Okulu’un yeni evi olan Howard B. Fitzpatrick Pavilion ve Drollinger Family Stage. Sınıfının en iyisi lisans öğrenimi sunan ve ortak alanların yanı sıra iki yeni tiyatroyu kapsayan yapılar, dinamik toplanma alanları oluşturmak için zengin malzemelere ve esnek alan planlamasına sahip.

Fitzpatrick Pavilion, LMU Film ve Televizyon Okulu için canlı bir merkez olarak tasarlanmış. Bir ana kampüs caddesi olan Alumni Mall’da yer alan dört katlı yapı, binanın içindeki aktiviteyi ortaya çıkarırken dış mekanları ve oturma alanlarını gölgeleyen yarı saydam, ayırt edici bir cepheye sahip.

Binanın zeminde, 80 kişilik Broccoli Tiyatrosu, mücevher benzeri bir görünüme sahip olması için aydınlatılan mat metal panellerle kaplanmış. Tiyatronun avlusunda ve çatı katındaki açık hava sosyal alanları, parlak sarı mobilyalarla vurgulanmış. Bu canlı sosyal alanlar, Güney Kaliforniya ikliminden yararlanıyor.

LMU’nun Film ve Televizyon Okulu, sürekli olarak ülkedeki en iyi on film okulu arasında yer alıyor ve yakın zamanda The Hollywood Reporter tarafından en yüksek puan alan 8. film okulu olarak seçildi. Okulun kuruluşundan bu yana geçen yaklaşık yirmi yıl, yeni medyaya uyum sağlamaya ve artan sayıda öğrenciyi barındırmaya devam ediyor. SOM, hızla gelişen bir alana uyum sağlama esnekliği ile akademik ve gerçek dünya deneyimi arasındaki uçurumu kapatan bir tesis tasarladı.

Kampüsü endüstrinin en yeni prodüksiyon şekilleriyle donatan Fitzpatrick Pavilion, öğrencilere stop motion, film ve kamera yönetmenliği stüdyolarının yanı sıra teknoloji açısından zengin post prodüksiyon ve animasyon laboratuvarlarına 24 saat erişim imkanı sunuyor.

Binanın oldukça yakınında, Lawton Plaza’da bulunan Drollinger Family Stage, LMU’nun ilk açık hava performans mekanı. İletişim ve Güzel Sanatlar Koleji için tasarlanan sahne, canlı tiyatro ve dans etkinlikleri, konserler, halka açık konferanslar ve çeşitli diğer katılımlar dahil olmak üzere LMU’nun ev sahipliği yapabileceği performansların sayısını, çeşitliliğini ve türlerini genişletiyor. Meydanın amfitiyatro oturma düzeni, LMU’nun her yıl düzenlediği Shakespeare on the Bluff Festival gibi daha büyük etkinlikler için mekan sağlıyor.

SOM, zarif, minimalist bir mekan tasarlamak için kendi bünyesindeki yapısal mühendislik ekibinden yararlanmış. Dalgalanan perdeler zarif mimariyi canlandırıyor ve 150 metrekarelik sahnenin tamamen kapalı veya her tarafının açık olmasına izin veriyor. Basit bir pavyondan çok uzak olan açık hava mekanı, çok çeşitli gösterileri destekleyen sağlam teatral aydınlatma ve ses sistemleriyle donatılmış.

LMU için SOM tarafından daha önce tasarlanmış tesisler arasında, LMU’nun Pazarlama, İletişim ve Üniversite İlişkileri personeli için idari ofisler ve Film ve Televizyon Enstitüsü için yeni bir bina oluşturan uyarlanabilir bir yeniden kullanım projesi yer alıyor. Şu anda devam etmekte olan LMU’nun Strub Tiyatrosu’nun yenilenmesi, geleneksel bir tiyatro ve dans sahnesini evrensel olarak esnek, son teknoloji bir kara kutu tiyatrosuna dönüştürecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın