Soğutmalı Üst Yapıdan Modüler Mimariye

Regoods, soğutmalı kamyon kasalarını düşük karbonlu, modüler yapılara dönüştürüyor.

Fransız ofis Regoods ile frigorifik araç kuruluşu Lamberet tarafından geliştirilen projede soğutmalı bir kamyon kasası, kullanım ömrünün sonunda, düşük karbon etkisine sahip mimari modüllerin tasarımı için dikkate değer bir kaynak oluşturuyor.

Regoods ve Lamberet birlikte bir soğutma ünitesini pavyon, sergi alanı, mağaza ve çok daha fazlası olarak hizmet edebilecek dört modüler yapıya dönüştüren bir ileri dönüşüm süreci geliştiriyor.

Eylül 2022’de Regoods ve Lamberet, kullanım ömürlerinin sonunda ünitelerin alınıp Regoods modülleriyle üretilmesini içeren küresel bir endüstriyel süreç geliştirmek için ortaklık imzaladı.

Her iki tarafın da hayata geçireceği endüstriyel sinerji, 16 ve 33 m²’lik düşük karbonlu, sağlam ve mükemmel yalıtımlı modellerin geliştirilmesine odaklanıyor.

Bugün, dönüştürülmüş ham maddelerdeki Fransız girdilerinin %15’i geri dönüşümden geliyor. Soğutmalı üniteler için bir APV tedarik zinciri geliştirerek, Regoods önemli miktarda yerel ham madde girdisi akışı sağlıyor. Bu, Regoods’un RT2020 termal düzenlemesinin en iyi C1 ve C2 karbon etki seviyelerini elde etmek için çevreci tasarıma yatırım yapmasına olanak tanıyan, modül üreticisi faaliyetinin tedarik zincirinde çığır açan bir yenilik.”

Geçici etkinlik alanları olarak kullanılan Regoods modülleri, sürdürülebilir turizm, hizmetler ve mağazalar ve etkinlikler gibi çevresel ve kentsel planlama standartlarıyla sınırlanan pazarları hedefliyor. Nakliye konteynerleri, bungalovlar, küçük evler ve tüm metal çerçeve çözümlerinin aksine, bu modüller yalnızca biyo-bazlı ahşap içeriyor, böylece ürün ömrünü uzatıyor, yalıtımı optimize ediyor ve malzeme tüketimini azaltıyor.

Çevresel kaygıların ötesinde, yapıların aynı zamanda engellilerin erişimine de uygun olmasına odaklanılıyor. Regoods’a göre kullanıcı konforu ve ekoloji, proje sürecinin merkezinde yer alıyor.

Hayata geçirilecek olan 4 temel model bulunuyor: reef 20, reef 40, twin 40/20 ve protoreef 40. Ticari kullanımla sınırlı olan bu modüller 1 ila 4 gün arasında kurulabiliyor ve sıhhi tesisat, elektrik ve LED sistemleriyle donatılmış olarak geliyor. İsteğe bağlı hizmetler arasında dış kaplama, kapı ve pencereler, iç donanım ve güvenli kapatma yer alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın