Söğütlüçeşme ve Çevresi Dönüşüyor

Mustafa Sürmeli'nin Gazete Kadıköy'deki "Söğütlüçeşme'de Modern Değişim" başlıklı haberi Söğütlüçeşme Camisi ve çevresi için hazırlanan projeyi anlatıyor.

Kadıköy Belediyesi’nin; Söğütlüçeşme Camisi’nin yanında yıllardır atıl bir şekilde kalan arazi için hazırladığı proje modern çizgileri ve tasarımıyla çok konuşulacak. Bölgenin otopark sorununa çözüm getirilecek proje, yeşil alanı ve modern yapılarıyla bölgeye değer katacak.

Kadıköy’ün en işlek bölgelerinden Söğütlüçeşme Caddesi… Kadıköy Rıhtım bölgesine giden en önemli ana arterlerden biri olması nedeniyle cadde, kent trafiğinin en yoğun olduğu yerlerden biri. İlçenin ana arteri konumunda olması dolayısıyla Söğütlüçeşme Caddesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanında. Burada trafikte yaşanan en küçük aksama kentin trafiğini önemli ölçüde etkiliyor. Bölgede trafiğin sıkışmasına neden olan en önemli etkenlerden biri de cadde kenarına park edilmiş araçlar.

Canlı bir ticari yaşamın sözkonusu olduğu Söğütlüçeşme Caddesi karşılıklı dükkânlar ve işyerleriyle dolu. Otopark sorununu had safhada yaşayan Kadıköy’de, bu sorunun en çok öne çıktığı caddelerden biri de Söğütlüçeşme. Esnafın ve bölgeye yolu düşenlerin araçlarını park edebileceği tek yer ise cadde kenarı. Trafiğin sıkışmasındaki en önemli nedenlerden biri de bu. İşte bu aşamada Kadıköy Belediyesi’nin hazırladığı “Rasimpaşa Mahallesi Park Düzenlemesi, İmam Evi, Cami Dernek Binası ve Otopark Yapılması İnşaatı Projesi”, yıllardır yetkili makamlardan çözüm bekleyen esnaf ve Kadıköylüler için bulunmaz bir öneme sahip.

Bölgenin Görünümü Değişecek

“Rasimpaşa Mahallesi Park Düzenlemesi, İmam Evi, Cami Dernek Binası ve Otopark Yapılması İnşaatı Projesi”; Söğütlüçeşme Camii’nin yanında yıllardır atıl ve bakımsız bir şekilde kalan arazide hayata geçirilecek. Kadıköy Belediyesi, kendisine ait olan bu araziyi uygulayacağı projeyle 2000’li yıllara yakışır şekilde düzenleyecek. Trafik ve otopark sorununa yerel belediye imkânlarıyla bir nebze olsun çare bulmaya çalışan Kadıköy Belediyesi aynı zamanda hem Söğütlüçeşme Camii’nin ihtiyaçlarını karşılayacak hem de bölgenin yeşil alan olarak kullanılmasını sağlayacak. Kısacası Kadıköy Belediyesi uygulayacağı yerel bir proje ile Kadıköylünün birkaç ihtiyacını gidermiş olacak.

Bölgenin otopark sıkıntı en aza indirgenerek, esnaf ve Kadıköy’e aracıyla yolu düşenler park sorunu eskiye göre daha az yaşayacak. Bölge nezih bir görüntüye kavuşacak, modern çizgileri ve tasarımıyla proje; Söğütlüçeşme Camii ve civarının cazibe merkezi olmasını sağlayacak. Ayrıca yeşil alanıyla güzel bir park kazanacak olan yerde cemaatin rahat ibadet edebilmesi için de uygun ortam hazırlanacak.

Projede Metrobüs ve Anadoluray da Gözetildi

Kadıköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nden “Kadıköy İlçesi, Rasimpaşa Mahallesi Park Düzenlemesi, İmam Evi, Cami Dernek Binası ve Otopark Yapılması İnşaatı” projesiyle ilgili yapılan açıklamada; “Söğütlüçeşme camisinin yanında bulunan, Kadıköy Belediyemize ait ancak yıllardır atıl ve bakımsız kalan bu alanın (Rasimpaşa Mahallesi, 45 pafta, 545 ada, Eski 24 parsel Yeni 29 parsel) hem cami yapısının elzem ihtiyacı olan Din Görevlisi Lojmanı ve Cami Dernek Binasının çağdaş ve sağlıklı bir şekilde karşılanması ve cami yapısını bütünleyici bir unsuru olarak, hem kentimizin yeşil alan ihtiyacı da göz önünde tutularak çevreye duyarlı bir yapı ile ilçe merkezimizin insan ve trafik yükü yoğun bu bölgesindeki otopark ihtiyacına bir miktar da olsa katkıda bulunacak otopark alanının yerin altında sağlanması ile kentimize yakışır çağdaş bir tesis inşa edilecektir. Bu bağlamda tesisin yeşil alan olarak tanzim edilecek olan üst kotu cami avlusunun bütünleyicisi olacak, avludaki Cuma namazı yoğunluğunda ilave alan olarak cemaat tarafından kullanılabilecek ve mevcut haline göre daha büyük bir alan kullanılabilir hale gelecektir. Söğütlüçeşme Caddesi’nden yaklaşık 12 metre ve cami avlusundan yaklaşık 20 metre derinde yerin altında bulunacak toplam 6 bodrum kat ile gerek Metrobüs’ü gerekse Marmaray’ın Anadolu yakasındaki kısmı olan Anadoluray’ı kullanan vatandaşlarımız için otopark ihtiyacını karşılamak adına büyük bir hizmet olacaktır.” denildi.


Mevcut Durum

Etiketler

Bir yanıt yazın