SNSF’nin Digital Construction Archive Projesi İçin Araştırmacı Aranıyor

Şubat 2024'te başlayacak olan "Digital Construction Archive" araştırma projesi için doktora araştırmacıları aranıyor. Başvurular 15 Aralık'a kadar yapılabiliyor.

Şubat 2024’te başlayacak olan “Digital Construction Archive” araştırma projesi çerçevesinde veya anlaşma üzerine doktora araştırmacıları aranıyor.

Swiss National Science Foundation (SNSF) tarafından finanse edilen proje, ETH Materials Hub ve Material-Archiv ile işbirliği içinde Construction Heritage and Preservation, ETH Zürih tarafından yönetilecek. Araştırma ayrıca NCCR Digital Fabrication tarafından da destekleniyor.

SNSF araştırma projesi “Digital Construction Archive”, dijital araçlar kullanılarak üretilen mimarinin uzun vadeli korunmasını sağlamak için stratejiler geliştirmeyi amaçlamakta.

Bu amaçla proje, National Centre of Competence in Research Digital Fabrication (NCCR) tarafından gerçekleştirilen demonstratörleri analiz edecek ve proje ortaklarıyla işbirliği içinde dijital bir inşaat arşivi için bir prototip oluşturacak.

Araştırma projesi kapsamında, proje liderliği ile birlikte tasarlanacak bir tez konusu, araştırma önerisine dayalı olarak ele alınacak.

Araştırma sonuçları dersler, hakemli dergi makaleleri ve kitap yayınları şeklinde bağımsız olarak detaylandırılacak.

Ayrıca, çalıştay ve konferansların organizasyonuna da aktif katılım sağlanacak. Araştırmaya ek olarak, kürsünün tez konusuyla ilgili öğretim faaliyetleri de desteklenecek.

Araştırma projesi kapsamında aranan doktora araştırmacılarında aşağıdaki özellikler aranıyor:

  • Mimarlık, inşaat mühendisliği veya malzeme bilimi ile ilgili disiplinlerde yüksek lisans derecesine veya eşdeğerine sahip olunması, inşaat mirası ve dijital fabrikasyona güçlü bir ilgi duyulması
  • Hem geleneksel hem de yeni inşaat yöntemleri ve süreçleri hakkında bilgi sahibi olunması
  • Bir ekip içinde çalışmaktan keyif alınıyor, disiplinler arası iletişim kurabiliyor ve inisiyatif alınıyor olunması
  • Akıcı bir şekilde İngilizce konuşuyor ve yazabiliyor, ayrıca Almanca iletişim kurabiliyor olunması
  • İyi akademik yazma ve iletişim becerilerine sahip veya bu alanlarda nitelik kazanmakla ilgileniyor olunması
  • Hesaplamalı tasarım ve programlama deneyimine sahip olunması,

Başvuru ve başvuru koşulları hakkında daha detaylı bilgi burada yer alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın