Snøhetta’dan Yenilenebilir Enerjiyle Çalışan Bir Fabrika

Elektrikli otomobil markası Polestar için Snøhetta tarafından Çin’in Çengdu şehrinde tasarlanan fabrikanın önünde siyah çelik ve camdan kıvrımlı bir cephe bulunuyor.

2019 yılında tamamlanan Polestar Üretim Tesisi, aynı zamanda İsveçli şirketin Çin’deki müşterileri için bir ziyaretçi merkezi işlevi görüyor. Snøhetta, binayı çevresinden ayırmak için siyah çelik kaplamayı seçerken, dalgalı formu otomobil endüstrisinin dinamizmine atıfta bulunuyor.

Binanın giriş noktalarını belirginleştiren ve içerideki doğal ışığı en üst düzeye çıkaran metalik cephenin bütünsel yapısı sadece büyük cam pencere ve kapıların bulunduğu yerlerde bozuluyor. Binanın yapısı ve iç mekanlarında betonla birlikte çelik kullanılmış. Sağlamlığı ve dayanıklılığı nedeniyle seçilen çelik ayrıca binanın yapısı ve iç mekanlarında da betonla birlikte kullanılmış.

Snøhetta fabrikanın içinde ofisler, kantinler ve bir ziyaretçi merkezinin yanı sıra geniş bir üretim alanı da oluşturmuş. Binadaki çalışma alanları, “diyalog ve bilgi alışverişini” kolaylaştırmak için açık olacak ve farklı departmanlardan çalışanlar tarafından paylaşılacak şekilde tasarlanmış.

Binanın merkezinde çalışanlar için bir toplanma alanı görevi gören ve farklı alanları birleştiren camlı bir avlu yer alıyor. Binayı çevreleyen yeşil manzaradan en iyi şekilde yararlanmak için binanın dışına toplantı alanları yerleştirilmiş. Tesisteki diğer bir ayırt edici özellik, fabrikayı ziyaretçilere sunan “gözlem alanı” olmuş. Bu alan potansiyel müşteriler ve öğrenciler dahil olmak üzere ziyaretçilerin marka hakkında daha fazla bilgi edinmesini sağlamak üzere tasarlanmış.

Binanın tamamında iç mekanlara, binanın siyah dış cephesiyle kasıtlı olarak kontrast oluşturacak şekilde açık bir renk paleti kullanılmış.

Çalışanları sürdürülebilir ulaşım yöntemlerini kullanarak işe gidip gelmeye teşvik etmek için fabrikada bisikletler ve elektrikli araçlar için park yerleri bulunuyor. Bina tamamen yenilenebilir enerji ile çalışıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın