Snøhetta’dan Bronx’un Merkezinde Yeşil Bir Kütüphane

Snøhetta, Bronx'un Westchester Square semtinde tasarladığı yeni bir kütüphanenin planlarını basınla paylaştı. Yeni bina, beton bir temelden yükselen ve cam cephelerle kaplı prizmatik bir okuma odası olarak şekilleniyor.

Tasarım, Bronx’un “New York şehrinin en yeşil bölgesi” statüsüne atıfta bulunarak mahallenin ağaç tepelerinin soyut görünümlerini içeriyor. Tarihi Huntington Free Library yanında yer alan yeni Westchester Square şubesi, bulunduğu alanın kültürel mirasını gelecek nesillerin bilgi edinmeleri ve paylaşmaları için bir yer olarak devam ettirecek.

Snøhetta’nın fritli cam cephesi Bronx’un yeşillikleriyle kurulan görsel bağlantının yanı sıra kütüphanenin enerji tüketimini azaltmak için gelen güneş ışığını filtreleyecek şekilde ayarlanmış.

Kütüphane geceleri, mahalle ve şehir için ışık saçan bir fener olarak parlayacak şekilde tasarlanmış.

Mimarlar, iç mekanları ışık ve görüş ihtiyaçlarına göre yapılandırmış, böylece çocuklar, gençler ve yetişkinler için yeni alanlar da dahil olmak üzere kütüphanenin en sosyal ve aktif alanlarının dışarıdan kolayca görülebilmesi sağlanmış.

Bahçeye, soyut cephe tasarımını kütüphanenin çevresel performansıyla birleştiren görsel bir ahenk sağlayan, gölgeyi seven yeşillikler ve çiçekli ağaçlar dikilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın