Snøhetta Teleferik İstasyonu Tasarımı ile İtalya’da

İtalyan Alpleri'ndeki Bolzano şehrine yapılacak olan teleferik istasyonu için SIGNA Group tarafından açılan uluslararası yarışmayı Snøhetta kazandı.

Bolzano şehrini Virgolo Dağı’nın zirvesine bağlayacak olan proje dairesel formda, merkezinde avlusu bulunan 2 istasyondan oluşuyor. Birisi şehir içerisinde bir diğeri de dağın zirvesinde yer alacak olan istasyonlar arasındaki teleferik seyahatinin 71 saniye sürmesi öngörülüyor. 

Dağın zirvesine yapılacak olan bu seyehati tasarlarken aynı zamanda yeni bir cazibe merkezi yaratmayı amaçlayan Mimar Patrick Lüth, dairesel formlar sayesinde ziyaretçilere panoramik manzaraya sahip bir yürüyüş rotası tasarladıklarını belirtiyor. 

Henüz konsept halindeki projeye göre Virgolo Dağı’ndaki istasyonun içerisinde restoran, kafe ve toplantı odalarının yanısıra dış mekan etkinliklerine ev sahipliği yapacak bir meydanın olması planlanıyor. Ek işlevleri sayesinde doğanın içerisinde kentin bir arayüzü olması amaçlanan istasyonda malzeme olarak yerel kaynak olan Lasa mermeri ve taşı kullanılacak.

1976 yılından itibaren kentteki eski teleferik hattının çalışmadığını belirten Lüth, 40 yılın ardından yapılacak olan projenin Avusturya ve İsviçre sınırında bulunan Bolzano’ya turist çekerek önem kazandıracağını belirtiyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın